23948sdkhjf

Nytt sykehus i Drammen: HENT fikk kontrakter for 600 millioner

HENT skal levere innvendige arbeider til behandlingsbygget, poliklinikkbygget og servicebygget.

Nylig signerte prosjektorganisasjonen for nytt sykehus i Drammen kontrakt med HENT for innredningsarbeider til en verdi av ca. 600 millioner kroner (inkl. mva).

 

Helse Sør-Øst opplyser at innvendige arbeider i det nye sykehuset i Drammen er delt opp i tre entrepriser: En for behandlingsbygget, en for poliklinikk og servicebygg og en for sengebygget.
HENT har fått kontrakter for innredningsarbeider på de to første entreprisene. Avtalen for entreprisen til behandlingsbygget har en verdi på ca. 370 millioner kroner (inkl. mva), mens entreprisen til poliklinikkbygget og servicebygget har en avtaleverdi på ca. 220 millioner kroner. Det pågår også en konkurranse for innredningsarbeider for sengebygget.

Nytt sykehus i Drammen skal være lokalsykehus for Drammen, Lier, Hurum, Røyken og Sande og ha områdefunksjoner for alle beboere innenfor hele Vestre Viken HF sitt dekningsområde. llustrasjon: Link Arkitektur, Ratio Arkitekter og Bølgeblikk Arkitekter

Komplette innvendige bygningsmessige arbeider

Kontraktene omfatter leveranse av komplette innvendige bygningsmessige arbeider i behandlingsbygget inkludert glassgaten, poliklinikkbygg og servicebygg. Leveransen inkluderer innervegger, innside yttervegger, himlinger, gulvbelegg/ fliser og rekkverk og håndløper i trapper og på gangbroer. Fast inventar er medtatt i egen entreprise, opplyser Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Les også: Hurum helsehus: Produserer mer energi enn det bruker

– HENT er en erfaren entreprenør med god gjennomføringsevne i store byggeprosjekt, som allerede er godt etablert på byggeplassen. Vi ser frem til videre samarbeid med HENT innenfor et nytt område, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.​

Produksjonssjef Morten Spakmo i HENT sier de både er ydmyke og stolte over tilliten Helse Sør-Øst har vist dem og at det for dem er en bekreftelse på at de ligger helt i front når det gjelder sykehusbygging.

Arbeidene med planlegging og samhandling starter allerede nå. Produksjonsstart er sommeren 2022 med ferdigstillelse i 2024.

Kilde: Helse Sør-Øst

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125