23948sdkhjf

Norconsult og Isachsen Anlegg vant Byggenæringens klimapris 2021

Norconsult og Isachsen Anlegg ble tirsdag tildelt Byggenæringens klimapris for prosjektet fylkesvei 120 Storgata i Lillestrøm.

Formålet med den nyetablerte prisen er å synliggjøre de beste løsningene for å redusere næringens klimaavtrykk. Det er de innovative og bærekraftige løsningene for massehåndteringen i prosjektet som spesielt har imponert juryen.

 

Prisen ble delt ut under Byggenæringens Klimakonferanse i Oslo rådhus. I sin begrunnelse skriver juryen blant annet følgende:

«Klimaprisen tildeles prosjekterende rådgiver og utførende entreprenør på Storgata i Lillestrøm, som ut ifra gitte forutsetninger har funnet innovative og bærekraftige løsninger for massehåndtering, noe som vil kunne gi stor spredningseffekt på lignende prosjekter i det ganske land».

Les også: Massehåndtering: Utfordret etablerte sannheter i Storgata

– Vi er utrolig glade for at prosjektet på Lillestrøm er blitt lagt merke til av byggenæringen. Det gode samarbeidet vi har hatt med Isachsen Anlegg og Viken Fylkeskommune har vært helt sentralt for de gode løsningene vi har oppnådd i prosjektet. Vi er veldig stolte av denne prisen, det handler om små grep som utgjør store forskjeller, sier Sigurd Rugsland, leder for markedsområde Samferdsel i Norconsult.

Reduserer klimagassutslipp fra massehåndtering

I mange bygg- og anleggsprosjekter medfører massehåndtering enorme klimagassutslipp. I prosjektet Storgata i Lillestrøm har Norconsult, sammen med entreprenør Isachsen Anlegg og byggherre Viken fylkeskommune, jobbet for å finne bærekraftige løsninger for massehåndtering. Det har vært jobbet med å redusere transportbehovet i anleggsfasen, minske forbruket av knappe ressurser, slik som kvalitetsstein og deponikapasitet, og generelt holde klimagassutslippene nede, skriver Norconsult i en pressemelding.

– Klimaendringer er vår tids største utfordring. Jeg er stolt over at vi i Norconsult hver dag jobber for å forbedre hverdagen vår. Dette får vi vist frem gjennom prosjektet Storgata i Lillestrøm, der vi sammen med våre samarbeidspartnere har utfordret etablerte sannheter for å levere en mer bærekraftig vei, uten å gå på akkord med kvaliteten, sier konserndirektør for bærekraft og stab i Norconsult, Janicke P. Garmann.

Juryen for Byggenæringens Klimapris har bestått av:

  • Hanne Rønneberg, spesialrådgiver SINTEF, juryleder
  • Ingrid Dahl Hovland, Vegdirektør, Statens Vegvesen
  • Heidi Sørensen, direktør Klimaetaten i Oslo
  • Halvard Ingebrigtsen, finansråd Viken Fylkeskommune
  • Jon Erik Lunøe, adm.dir. Bane NOR Eiendom
  • Amund Bruland, professor NTNU
  • Arve Brekkhus, sjefredaktør Byggeindustrien
  • Ole Henrik Ystehede, direktør EBA Oslo, Akershus og Østfold

Kilde: Norconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094