23948sdkhjf

Veidekke bygger «Spacet» hus for innovative selskaper

Veidekke har fått oppdraget med å bygge Space i Lund for Wihlborgs Fastigheter AB.

Innovasjonsbygget med kontorer og laboratorier blir et av de første i det nye Science Village-området i Lund når det etter planen står klart til innflytting i september 2023.

Prosjektet er en samspillsentreprise i to faser med kontraktssum ca. SEK 168 millioner. Veidekkes oppdrag omfatter oppføring av til sammen 7.400 kvadratmeter bruttoareal til kontorer og forskning. Space skal bygges i skandinavisk stil med hybrid bæresystem i tre kombinert med grønn betong og grønt stål, opplyser Veidekke i en pressemelding.

Flere miljøsertifiseringer

Space (Kunskapen 1) skal sertifiseres etter Miljöbyggnad Guld og NollCO2 og skal oppfylle de strengeste kravene til bærekraft i alt fra materialvalg til energioptimalisering. Space skal også sertifiseres etter standarden WELL, som innebærer ekstra oppmerksomhet om ansattes trivsel, i form av luftkvalitet, akustikk, bevegelse, næring, mental helse, m.m.

Les også: 25. november: Få siste nytt fra forskningsfronten

– Å få være med på å utvikle og bygge dette huset sammen med Wihlborgs er både inspirerende og en stor ære. Dette er et prosjekt som passer oss som hånd i hanske, med tett samspill og en involverende tilnærming, sier Cecilia Eneberg, prosjektleder i Veidekke Bygg Syd.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

Kilde: Veidekke, Wihlborgs Fastigheter

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172