23948sdkhjf

Rehabilitert skole får bedre plass: Teknisk anlegg flyttes på taket

Betonmast Østfold har signert kontrakt med Viken fylkeskommune om rehabilitering av et bygg på Ås videregående skole. Prosjektet er en totalentreprise med en kontraktsverdi på om lag 60 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet omfatter rehabilitering av et frittliggende bygg fra 1976 på om lag 4.400 kvm BTA på Ås videregående skole. Bygget har to hovedetasjer, og en mesaninetasje med teknisk anlegg plassert midt i bygget.

Det tekniske anlegget skal byttes ut og flyttes opp i en ny etasje på taket. Det skaper et åpent og samlende sosialt område med god takhøyde midt i bygget, der den tekniske mesaninen tidligere førte til trange passasjer.

Fasaden skal skiftes ut med ny kledning og nye vinduer, og etterisoleres.

Les også: Betonmast Østfolds hittil største kontrakt: bygger ny skole på Ås

Miljøoppfølgingsplan

Også dette prosjektet har selvfølgelig fokus på bærekraft, og Betonmast opplyser at det er utarbeidet en miljøoppfølgingsplan. Byggeprosjektet skal gjennomføres som fossilfri byggeplass så langt det lar seg gjøre. Innvendige dører og trapper skal gjenbrukes, samt at det fokuseres på avfallshåndtering.

Sterk posisjon i Ås

Lars Prangerød, daglig leder i Betonmast Østfold, er naturligvis svært fornøyd med at selskapet vant oppdraget for Viken fylkeskommune.

– Det skjer mye spennende på Ås, og dette er det femte prosjektet vi har sentralt i Ås. Vi vant nettopp byggingen av Åsgård skole, samt at vi har prosjektet på Moer sykehjem for Ås kommune. Vi har også to prosjekter inne på NMBUs område på Ås. Nå gleder vi oss til å bidra til at også elevene på Ås videregående skole får gode og hensiktsmessige læringsarealer, sier Prangerød.

Kilde: Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093