23948sdkhjf

Ny ungdomsskole i massivtre på Ringerike

Betonmast Ringerike har signert kontrakt med Ringerike kommune om bygging av Hov ungdomsskole i Hønefoss, etter samspillfase siden sommeren 2020. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 225 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet omfatter nybygg av skole og idrettshall på totalt om lag 8.000 kvadratmeter. Skolen vil bli bygget som fire paviljonger, hver på to etasjer, kretsende rundt et felles skoletorg. Prosjektet har et sterkt miljøfokus, og det jobbes etter de samme prinsippene som ved BREEAM-NOR Very Good. Bygningene vil bli oppført i massivtre, opplyser Betonmast.

Utnytter lokale ressurser

– På Hov ungdomsskole har vi satt oss mål om å utnytte lokale ressurser, redusere ressursbruken i byggefasen, samt sørge for effektiv energistyring og lavt energiforbruk. Samtidig har vi satt helse i fokus blant annet ved å utnytte treverkets innemiljøegenskaper, forteller Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Ringerike.

Les også: Torvbråten skole kåret til Årets skolebygg

Andre skolen på kort tid

– Ringerike kommune er en ambisiøs byggherre som satser på skole. Dette blir den andre skolen vi bygger for kommunen på kort tid, og etter en konstruktiv samspillsfase ser vi frem til å nå gå i gang med prosjektet. Jeg er stolt av våre dyktige medarbeidere, som nok en gang viser at de har god kompetanse på samspillsprosjekter og skolebygg, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

Betonmast Ringerike overleverte Ullerål barneskole til Hønefoss kommune i 2020. Hov ungdomsskole er nærmeste nabo til Ullerål, og vil komplettere tilbudet til barn og ungdom i skolekretsen. Byggingen av Hov ungdomsskole starter omgående og skal ferdigstilles første kvartal 2023.

Kilde: Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.625