23948sdkhjf

Torvbråten skole kåret til Årets skolebygg

Torvbråten skole i Slemmestad i Asker kommune er kåret til Årets skolebygg 2021. Vinnerprosjektet er den andre norske skolen som oppnår Svanemerket og er et godt eksempel på økende fokus på bærekraftig bygg.

Det er kurs- og konferansearrangøren Nohrcon som står bak den årlige kåringen og etter at en jury hadde vurdert innsendte forslag ble fire prosjekter nominert:

  • Høgskulen på Vestlandet, Bergen kommune
  • Ullerål skole, Hønefoss kommune
  • Torvbråten skole, Asker kommune
  • Åsane vgs, Åsane kommune

Etter en offentlig avstemming ble Torvbråten skole kåret som årets vinner.

Ny standard for bygging av fremtidens skoler

Torvbråten skole er en barneskole med flerbrukshall som stod ferdig i desember i fjor. Den har et areal på 6.700 kvm og anleggssummen var på 189 millioner kroner ekskl. mva.

Les også: Bygger skole i massivtre for nesten 200 millioner

Skolen har svært høye miljøambisjoner og fokuserer både på sosial bæredyktighet og miljøriktig arkitektur. Form, plassering og detaljløsninger er utformet med fokus på energibruk, klimagassutslipp, og menneskelig behov. Skolebygget er Norges andre Svanemerkede skolebygg – skolen er blant annet bygd uten bruk av produkter som inneholder stoffer som er farlig for miljøet eller menneskers helse. Skolen er utformet med bakgrunn i naturmaterialer og for å gli godt inn i omgivelsene. De interne rommene er utformet med utstrakt bruk av eksponert massivtre. Dette gir lune og behagelige læringsarealer, samt et stabilt inneklima, opplyser Nohrcon.

Godt samarbeid

– Nye Torvbråten skole er et resultat av klare målsetninger, tidlige beslutninger og en tydelig bestilling med høy involvering av brukere og interessenter, sier Jon-Erling Johannessen fra Link Arkitektur som har designet prosjektet.

– Link Arkitektur har vært involvert allerede i tidlig fase med bevisste valg om bærekraftige mål for prosjektet. Gjennom et godt samarbeid med totalentreprenør Veidekke og medvirkende konsulenter har vi sammen skapt et bygg med flere innovative og fremtidsrettede løsninger som ikke har blitt brukt i lignende byggeri tidligere. Dette har i sin tur gitt synergieffekter gjennom å skape gode læringsmiljø med mer miljøbevisste brukere. Det er utallige måter å skape bærekraftige og fremtidsrettede prosjekter på, både med hensyn til miljø, det sosiale og det økonomiske aspektet. Vårt viktigste samfunnsoppdrag er å foreslå og skape konkrete løsninger som driver utviklingen fremover. Dette er nye Torvbråten skole et synlig bevis på, sier Johannessen.

Kilde: Nohrcon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109