23948sdkhjf

Skal øke digitaliseringen i byggebransjen

I samarbeid med de oppkjøpte selskapene TelliQ, BlastManager og Tempus, danner Infobric nå i oktober et nordisk konsern med mål om å øke digitaliseringen i blant annet byggebransjen.

Svenske Infobric er et IT- og elektronikkselskap som utvikler systemer som, ifølge selskapet selv, øker sikkerheten og gjør bygge- og anleggsplassene mer effektive. Det er markedsleder innenfor sin nisje og spiller en sentral rolle på mer enn 10.000 bygge- og anleggsplasser, med flere av Europas største entreprenører og maskinutleiere på kundelisten.

Selskapene i det nyetablerte konsernet Infobric Group hevdes å bidra til sosialt bærekraftige og ressurseffektive arbeidsplasser gjennom smarte og brukervennlige SaaS-tjenester.

Tre oppkjøp i det siste

Det var i april i fjor svenske Infobric startet sin oppkjøpsbølge med ervervelsen av norske Tempus AS og dets svenske datterselskap Templus AB som først og fremst er kjent for sitt tidsregistreringssystem, men som også tilbyr komplette og skreddersydde digitale løsninger.

Fem måneder senere ble også BlastManager AS en del av Infobric. Det norske IT-selskapet utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid.

I januar i år ble TelliQ AB kjøpt opp. Det er et av Sveriges ledende selskaper innen digitale kjøretøysystemer med over 80 000 tilkoblede enheter.

Samles under samme varemerke

Nå oktober vil selskapene i konsernet samles under ett varemerke: Infobric og felles tilbud av tjenester som i lengden bidrar til sikrere, mer effektive og bærekraftige arbeidsplasser vil samles under produktnavnet Ease.

Tilbudet er ifølge Infobric Group skalerbart og tilpasset både små og store selskaper, inkluderer tjenester for tilgang og adgang, håndtering av kjøretøy, maskiner og verktøy, tidsrapportering og styringssystemer for sprengningsarbeid.

– Vi er midt i en spennende og positiv utvikling, der vi utvikler vår rolle som strategisk partner innen smarte digitale tjenester. Den verdien vi tilfører er i praksis sunnere arbeidsplasser, der kundene våre får den hjelpen de trenger for å redusere det administrative arbeidet og samtidig effektivisere prosesser og sikre arbeidsmiljøet. Vi gjør det mulig for alle selskaper, uansett størrelse, å utnytte mulighetene som digitaliseringen gir, sier Dan Friberg, adm. direktør i Infobric Group.

Sunnere konkurranse

I et større perspektiv mener Friberg at tjenestene deres bidrar til sunnere konkurranse ved blant annet å motvirke svart arbeid.

– Bare i byggebransjen beregnes det at skattesvindel koster staten mange milliarder hvert år. Byggebransjen er også mest utsatt for ulykker, med flest arbeidsrelaterte dødsulykker. Gjennom digitale løsninger bidrar vi til sikkerhet, effektivitet og konkurranse på like vilkår i en utsatt bransje, sier Friberg. Et eksempel på det er adgangskontroll, der Infobric sine tjenester gir full kontroll på hvilke personer og bedrifter som befinner seg på arbeidsplassen uten at det går på kompromiss med tilgjengeligheten for autoriserte personer.

Infobric-konsernet eies av private equity-selskapet Summa Equity og omsetter for 330 millioner svenske kroner.

Kilde: Infobric

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078