23948sdkhjf

Satser på digital sprengning: Infobric kjøper opp

Gjennom oppkjøp av det norske IT-selskapet BlastManager AS styrker Infobric sin posisjon som digitaliseringspartner for byggebransjens aktører ytterligere og tilfører konsernet spesialistkompetanse innen IT-løsninger for sikre og effektive sprengningsarbeider.

Oppkjøpet av BlastManager er et strategisk steg for Infobric, i riktig retning av å bli den ledende digitaliseringspartneren for byggebransjen i Norden. IT-selskapet fra Småland har vokst sterkt organisk de siste årene og gjorde sitt første oppkjøp i 2019, med det norgesbaserte selskapet Templus AS. Med BlastManager styrker Infobric posisjonen sin som leverandør for entreprenørselskaper innen byggebransjen.

– Vi er veldig stolte av dette oppkjøpet. BlastManager har et fantastisk produkt, sterke kunderelasjoner og har sterk spesialistkompetanse innen utvikling av IT-løsninger for sprengningsbransjen. Oppkjøpet passer inn i Infobric sin vekststrategi, der vi ser store muligheter for synergieffekter og et sterkt tilbud i samarbeid med BlastManager på flere av de eksisterende markedene våre i Norden, sier Dan Friberg, administrerende direktør hos Infobric.

BlastManager AS ble grunnlagt i 2006 i Kristiansand og utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid. Selskapet er markedsledende innen sin nisje i Norge og det er cirka 1000 bergsprengere som bruker systemet i dag. Med det skybaserte systemet BlastManager blir det mulig for sprengningsentreprenøren å oppfylle krav fra myndigheter og bestillere på en sikker, enkel og kostnadseffektiv måte. Det er blant annet funksjoner for å designe salver, simulere detoneringsprosessen, beregne vibrasjoner og kommunisere med nærliggende beboere og aktører i prosjektet.

Sprengningsarbeidet har høye krav til analyse, dokumentasjon og koordinering, der man i stor grad fortsatt bruker papir og blyant. Derfor finnes det store muligheter for å øke sikkerheten og effektiviteten i bransjen ved hjelp av verktøy og smart teknologi.

– Det er veldig spennende å ta del i Infobric familien og vi ser frem til å styrke programmet enda bedre for å sikre våre kunder og ikke minst nye et enda bedre system. Vi hjelper alle som jobber med sprengning med både planlegning og rapportering av arbeidet. I tillegg er vi svært stolte av å blant annet å ha laget en egen lager-app med full kontroll på forbruk av tennmidler og sprengstoff. Vi er først i Norge med å kunne tilby våre kunder mulighet til å kjøre 100% elektronisk transportdokument, sier Martin Ryde, Daglig leder i BlastManager AS.

Infobric har kjøpt 100% av aksjene i BlastManager AS og den formelle overtakelsen skjer i august 2019.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08