23948sdkhjf

Blåser ny medvind i Rambølls vindkraftsatsing

Jon Sveinar Fløttum er mannen som skal lede Rambølls satsing på vindenergi i Norge.

Vindkraftbransen i Norge er i endring, og Rambøll har en langsiktig tilnærming til denne omstillingen og, styrker sin tilstedeværelse i markedet.

En viktig fordel med vindenergi er at det er en fornybar energikilde med tilnærmet null utslipp og begrenset påvirkning på miljøet.

- Min lange og internasjonale fartstid fra vindturbinprodusenten Enercon GmbH, og senere som selvstendig konsulent for energibransjen, kombinert med en sterk interesse for vind og vindkraft generelt, er den viktigste grunnen til at jeg havnet i denne jobben, sier Jon Sveinar Fløttum som er en del av Rambølls internasjonale vindteam av nesten 500 dedikerte mennesker.

Les også: Krever uavhengig gransking om vindkraftverk

Internasjonal kompetanse med lokal kunnskap
-Vindteamet har tyngdpunktet i Oslo og Trondheim, og våre prosjekter involverer om lag 70 personer på tvers av ulike avdelinger i Rambøll fra sør til nord i Norge. Dette ser jeg på som en av de store styrkene til selskapet, at en kan jobbe med mange ulike miljøer, og at vi jobber sammen i Norge og over landegrensene for å levere veldig kompetente prosjekter, sier Jon Sveinar Fløttum.

Jon Sveinar Fløttum leder Rambølls satsing på vindenergi i Norge.

Internasjonal erfaring
Jon Sveinar har lang erfaring fra vind- og energibransjen. Han har blant annet vært prosjektleder for China Oilfield Services Limited (COSL) før han i 2011 kom hjem og startet hos tyske Enercon GmbH, og opprettet snart det selvstendige norske underselskap Enercon Service Norway AS, som ble utnevnt som Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv i 2014. Etter noen år som selvstendig konsulent for energibransjen, startet han tidligere i år hos Rambøll Norge og leder nå avdelingen Vind i Norge.

Kilde: Rambøll

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125