23948sdkhjf

Nå kommer katastrofefilmen om tunnelbrannene

Filmene Bølgen og Skjelvet har skapt store debatter angående Norges sikkerhet i henhold til katastrofer. Nå kommer filmen om tunnelbrannene.

Dette melder NRK.

Prosjektet er inspirert av en rekke alvorlige tunnelbranner i norske vegtunneler. Produsent Einar Loftesnes og regissør Pål Øie har nå fått syv millioner kroner fra Norsk Filminstitutt til å realisere filmen.

Duoen har i løpet av de siste årene undersøkt en rekke tunnelbranner på Vestlandet for å skrive manuset.

– Dette er en film som er basert på hendelser som har skjedd på Vestlandet de siste fem årene. Også har vi laget til vår egen katastrofe inne i tunnelen, sier Loftesnes til riksavisen. 

Tunnelbranner er et svært alvorlig fenomen i landet vårt, dette har en rekke branner de siste årene i for eksempel Oslofjordtunnelen og Gudvangatunnelen på Vestlandet minnet oss på.

Til tross for dette har ingen omkommet under en tunnelbrann i Norge før.

Thorer Thoresen, ansvarlig for tunnelsikkerhet i brann- og redningsvesenet i Folle, presisterte under tunnelsikkerhetskonferansen i Stavanger i fjor at vi kun har vært heldige så langt.

– Vi kommer til å få tunnelbranner som tar liv. Vi har hatt flaks så langt, sa Thoresen, ifølge Veier24.

I august kunne Building Supply melde at Bane NOR mottok kraftig kritikk for å ha kuttet i brannsikkerhet for en rekke av tunnelprosjektene deres, for å spare penger. 

Tidligere i år kom Statens Vegvesen med en utlysning hvor de søkte nye løsninger for potensielle tunnelkatastrofer, etter å ha mottatt 10 millioner fra Innovasjon Norge for å skape større samarbeid om tunnelsikkerhet.

Suksessfulle kastastrofefilmer som Bølgen og Skjelvet har tidligere skapt stor debatt og engasjement rundt Norges katastrofesikring. Sistnevnte var et svært omtalt emne under årets Arendalsuke, hvor en rekke av aktørene tok opp debatten angående hvordan Norge kan sikres bedre mot jordskjelv. 

Filmen om tunnelbranner, som skal ta for seg en familie som blir fanget inne i en tunnel hvor en brann bryter ut, kan potensielt føre til lignende dialoger angående tunnelsikkerhet. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078