23948sdkhjf
Sponsored content

På tide å bygge nytt kjøkken?

Nok en gang kommer temaet nytt kjøkken opp, og hva er det med oss nordmenn som hele tiden må fikse på interiøret?

Vel, kanskje liker vi å fornye rommene vi oppholder oss i, men kanskje har vi sans for estetikk og smarte løsninger.

Det er mange ting som vi ønsker å endre på; farger, materialer, design og rominndeling. Kanskje er det bare litt som skal til for å skape et helt nytt oppholdsrom. Kjøkken et er et slikt rom som vi oppholder oss mye i. Et helt nytt kjøkken er både friskt og godt å komme ned til på morgenen.

Men når er det på tide å pusse opp kjøkkenet, og er det bare funksjon og vedlikehold som er viktig? Et kjøkken kan føles helt nytt dersom man bytter ut laminat benkeplate som endrer stilen i det nye kjøkkenet.

Men når kan man få nytt kjøkken og hvor lite skal til?

Forskjell på må pusse opp og vil pusse opp

For det er litt forskjell på når man vil og når man må pusse opp. Ofte er helt naturlig å pusse opp kjøkkenet når man flytter til en ny plass. Det vil gi en følelse av særpreg og noe man har skapt selv.

Men det kan godt hende man ikke trenger å pusse opp. Noe av det mange brenner seg på er å pusse opp kjøkkenet like før man flytter. Jo, det kan kanskje øke prisen på huset, men de som flytter inn vil mest sannsynlig likevel pusse opp til et nytt kjøkken.

Man bør pusse opp kjøkkenet hvert 20. år, spesielt med tanke på slitasje, mugg og funksjonalitet. Ett gammelt kjøkken vil dessuten være utdatert. Men et gammelt kjøkken kan også vitne om en svunnen tid, og gi folk nostalgiske følelser. Det kan minne om barndommen deres eller en epoke som ikke fins lenger.

Masseproduserte kjøkken blir ofte fortere slitt, men velger man laminat er det både rimeligere og mer holdbart. Det er enkelt å vedlikeholde laminat, og man kan rett og slett få et helt nytt kjøkken bare ved å velge laminat benkeplate for et mer moderne uttrykk.

Laminat er egentlig bare sammenpresset trevirke under trykk. Dette gir en fast form som man kan bruke som benkeplater og annet interiør. Det som er bra er at man kan få laminat i alle typer varianter, slik at kjøkkenet blir helt unikt slik man velger å innrede det.

Send til en kollega

0.031