23948sdkhjf
Sponsored content

Kan man spare penger med en varmepumpe?

Du har helt sikkert hørt om varmepumpe og at det kan være en mulighet for å spare penger på strømregningen. Men kan man spare penger med en varmepumpe? Og hva er fordelene egentlig? Det er det mange som lurer på, og det kan du lese mye mer om her.

Hva er en varmepumpe?
Hvis du ikke er helt sikker på hva en varmepumpe er og hva du kan bruke en varmepumpe til, så kan vi fortelle deg det. En varmepumpe er kort fortalt en pumpe som flytter varme fra et sted med en bestemt temperatur til et annet med høyere temperatur. Varmepumpen transporterer altså varme fra et sted med lavere temperatur til et sted med høyere temperatur. Energien kan utnyttes til å varme opp både boliger og vann.

Hva koster en varmepumpe?
Det kan være vanskelig å estimere hva en varmepumpe rent faktisk koster. Det er fordi det er flere faktorer som avgjør hva en varmepumpe kan koste. Alt fra hvor du bor, hvor stor boligen er, hva slags varmepumpe du velger og andre faktorer som det er vanskelig å generalisere, kan bestemme hvor mye varmepumpen koster. Derfor er det mer relevant å finne it av hva en varmepumpe koster for deg. Det kan du heldigvis finne ut av ved noen få enkle tastetrykk. Det mest realistiske bildet av hva en varmepumpe koster får du hos spesialister på varmepumpe. Se vanlige priser på varmepumper her.

Selv om investeringen ved å kjøpe en varmepumpe kan virke stor som utgangspunkt, så kan man håpe på å spare en del på strømregningen. En varmepumpe er med andre ord en langsiktig løsning og investering, som kanskje ikke gir avkastning her og nå, men har mulighet for å bevise sine mange fordeler i tidens løp.

Hva er fordelene ved en varmepumpe?
En av de aller største fordelene ved en varmepumpe er at du i langt de fleste tilfeller kan få tilskudd fra Enova til å kjøpe en varmepumpe, dette gjør altså deler av anskaffelsen kostnadsfri. Dette gjør at kjøpet av varmepumpe blir mye mer overkommelig, i tillegg til den potensielle fremtidige besparelsen du får ved å bruke en varmepumpe og spare på strøm- og varmeregningen.
Varmepumpens funksjonalitet er også en av de store fordelene ved en varmepumpe. En varmepumpe varmer opp boligen om vinteren og kjøler den ned om sommeren. Varmepumpen har derfor en nyttig dobbeltfunksjon, som mange har godt nytte av. Varmepumpen er derfor noe du kan bruke hele året og ikke bare en vinterfunksjon. Dette kan bli mer aktuelt i årene fremover hvor vi opplever mildere klima og varmere somre enn tidligere på grunn av global oppvarmning. Et eksempel på dette er de ekstremt milde temperaturene målt vinteren 2020, blant annet 19 grader i januar på Sunndalsøra. I den forbindelse er det relevant å nevne at en varmepumpe er et miljøvennlig alternativ til mange andre energikilder og utnyttelse av energi, og det er derfor en investering i miljøet på samme måte som det er en investering i boligen din og eventuelle besparelser. Varmepumpen gir en jevn og behagelig temperatur i hele boligen hele året, og det er en uttalt fordel for mange som vurderer å anskaffe seg en varmepumpe.

Send til en kollega

0.016