23948sdkhjf
Sponsored content

Zipline konstruksjoner i Norge

Norge er helt perfekt for naturopplevelser. Vi har verdens lengste kystlinje, lange fjorder og høye fjell.

Noe turistene vet å sette pris på, nesten mer enn oss nordmenn selv. Dessuten har vi mange spektakulære steder og naturfenomen. Men kanskje er folk ute etter flere måter å se alt det utrolige på?

Norge er proppet fullt med råstoffer og mineral. Dette er en nøkkelfaktor til å konstruere og store bygg og ekstraordinære konstruksjoner. Spesielt i kombinasjon med en lang kultur med ingeniørkunst og arkitektur.

Det er likevel ikke zipline vi først og fremst forbinder med norsk natur og ingeniørbragder. Nå er det likevel mye som er i endring, spesielt på grunn av at enda flere tar naturen i bruk, både blant nordmenn og turister.

Spektakulært med zipline
I Norge kan man oppleve noen vanvittige turer med zipline. Det er lange spenn med store høyder som virkelig får det til å krible i magen. Noen av zipline turene er ikke for de mest lettskremte, og skal man prøve seg på en skikkelig utfordring, bør man dra til Flåm i Sogn og Fjordane. Her går det fort, hele 100 km/t over et spenn på hele 1400 meter.

Tør du ta sjansen?

Men man kan finne zipline andre steder. Gjerne i kombinasjon med aktivitetsparker, fornøyelser og overnatting. Her er noen eksempler:

- Valldal Aktivitetspark

- Oslo Sommerpark Holmenkollen

- Rypetoppen Adventurepark Meråker

- Helgøya Klatrepark

- Bergen Base Camp

Felles for parkene er at de har zipline i forskjellige størrelser og hellinger. Se for deg å klatre opp til Ulriken for så og segle i vill fart nedover med hele Bergen by under seg. Eller å suse fra zipline til zipline i klatreparken ved Mjøsa.

Noe å få med seg barna på i sommer kanskje?

Krever mye å lage zipline
Det er ikke bare å sette opp en zipline-bane for besøkende. Her skal det settes stort fokus på sikkerhet og tilgjengelighet. Dessuten skal jo ikke utbyggingene gjøre store innhogg i naturen. I så måte er en zipline super fordi den vil vise hvor vakker naturen er i området rundt den.

Norske konstruktører fikser flotte zipline-parker i Norge. Med tanke på fremtiden og markedsføring av landet, er dette en måte å få folk til å valfarte landet. Det er noe som både gagner lokalsamfunnene, næring og industri.

Send til en kollega

0.016