23948sdkhjf
Sponsored content

Derfor er kompetanseutvikling viktig i byggebransjen

Som det er med så mange andre bransjer, så er også byggebransjen under en rivende teknologisk utvikling.

Det kommer stadig ny teknologi på markedet, som gjør eldre teknologi foreldet. Selvfølgelig er det sjeldent at det kommer en ny teknologi som er så revolusjonerende at det gjør den gamle avleggs, der og da, men gradvis vil man se at den eldre teknologien fases ut, til fordel for den nye. Derfor er det viktig at man også kompetanseutvikler sine ansatt slik at bedriften kan holde følge med konkurrerende bedrifter.

Kompetanseutvikling er en investering i fremtiden
Det vil nok alltid være slik at ny teknologi erstatter den gamle. I vårt globaliserte samfunn så nytter det sjeldent å bruke de samme gamle maskiner til å produsere de samme gamle produktet, i evig tid. Utvikling og teknologisk nyvinning er en del av det internasjonale markedet.

I dag kan man finne en rekke kurser i utlandet, som gjør at de ansatte kan ta i bruk nye kompetanser. Dette er godt for bedriftens fremtid, og selv om noen direktører lar seg rynke på nesen av prisen på kursene, så kan det lønne seg i det lange løp. Selvfølgelig kommer det noen ganger transport og overnatting i tillegg, men sørger man for å sammenlikne priser, så kan man selvsagt finne noen restplassene – for eksempel restplassene Spania.

Med kontinuerlig kompetanseutvikling så vil man kunne sørge for at de ansatte har de nødvendige kompetansene for å kunne for eksempel installere det nyeste programmet eller sertifiseres som montør av en helt ny maskindel. Selv om det kan være dyrt å sende noen av sine ansatte til utlandet for å ta disse kursene, så er det en viktig del av bedriftens utviklingsstrategi. Det er de færreste bedrifter som overlever og vokser, hvis de ikke tar i bruk teknologiske nyvinninger, som kan gjøre bedriftens produkter bedre, mer effektive og attraktive.

Send til en kollega

0.015