23948sdkhjf

BADELEMENT A/S

Badelement A/S ble grunnlagt i 2008 av Lise og Henning Jørgensen.

Men selskapets historie går tilbake til 1981 da Henning Jørgensen, som nyutdannet byggingeniør og rørleggermester kom inn i fars, Ejner Jørgensens selskap EJ Badekabiner, som siden 1963 hadde produsert prefabrikkerte baderomskabiner.

På grunn av likviditetsproblemer i 1989 ble EJ Badekabiner overtatt av kjøper John Hansen og Arne Løvbjerg samt Niels Sandahl. Henning Jørgensen fortsatte i den nydannede EJ Badekabiner som salgssjef.

I 1990 ble Lise Jørgensen ansatt i EJ Badekabiner som designer.

Lise og Henning Jørgensen valgte i 2004 å si opp sine stillinger hos EJ Badekabiner, og samme år grunnla de selskapet HBS Scandinavia, der de på agentbasis solgte baderomskabiner for det tyske firma HBS, som hadde produksjon i Tsjekkia.

Badelement A / S grunnlegges. I 2008 ble avtalen med HBS avsluttet og Badelement A / S ble grunnlagt. Først med produksjon i Cheb i Tsjekkia, og året etter ble fabrikkanlegg og produksjonsutstyr kjøpt i Boleslawiec i Polen.

Et kontor ble etablert i Horsens, som styrer salg, design, innkjøp, leveranser til byggeplasser og service.

Produksjonen økte jevnt år etter år, slik at selskapet i 2013 kunne utvide sin produksjon med en ny fabrikk i Rakovice Male.

Selskapet har i dag 3 fabrikker i Polen med en produksjonskapasitet på 40 ferdig produserte baderomskabiner daglig, og produserer årlig 9.500 prefabrikkerte bad.

I 2017 optimaliserte vi samarbeidet med våre leverandører, slik at vi fremover bare produserer baderomskabiner som kan leveres i f.eks. Svanemerket og DGNB-sertifisert konstruksjon – uten at dette økte vi prisene. I 2017 kjøpte det tyske aksjefond Findus Badelement Aps fra Lise og Henning Jørgensen. I forbindelse med transaksjonen kjøpte Lise og Henning Jørgensen 20% av aksjekapitalen i Badelement A / S, slik at dagens eierandel er 80/20%.

Badelement AS opprettes i Norge. I starten av 2019 ble Badelement AS opprettet i Norge. Benjamin Andersen har tidligere jobbet i bygg og anleggsbransjen og har svennebrev og mesterbrev innen murer faget samt etterutdannelse ved Bergen Tekniske Fagskole.  Han har også tidligere jobbet med baderomskabiner i det Norske markedet.

Fakta om BADELEMENT A/S

Adresse
BADELEMENT A/S
Levysgade 14, st.
8700 Horsens

Region
Danmark
Midtjylland
Horsens Kommune

Telefon: +45 762 69 600

Se nettsiden

Kontaktpersoner

Hans Henrik Nielsen

Send til en kollega

0.141