23948sdkhjf

Rambøll og IUG inngår partnerskap

Rambøll og Henning Larsen inngår partnerskap med IUG (Ingeniører Uten Grenser). I 2022 bidro samarbeidet blant annet til at 15 tonn resirkulert plast gav husly til flykninger i Syria.

VIL FORMIDLE INGENIØRKOMPETANSE: Rambøll blir en solid partner for IUG og kommer til å være tett på prosjektene deres.

Tidligere har midler som er donert fra Rambøll og Henning Larsens ansatte blant annet bidratt til det humanitære innovasjonsprosjektet Waste for Warmth. Her utforsker IUG og samarbeidsorganisasjoner prosesser og forretningsmuligheter for gjenvinning av plastavfall lokalt, for å lage isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder.

Det skriver IUG på sine nettsider.

Gjennom 2022 har prosjektet installert isolasjonspaneler i midlertidige boliger i Syria, samt testet og utviklet flere termiske produkter. Neste steg i Waste for Warmth-prosjektet er å resirkulere 15 tonn plast til gulvfliser som skal installeres i husly for flyktninger i Nordvest-Syria.

Ingeniører Uten Grenser formidler ingeniørkompetanse og teknologi til prosjekter i lavinntektsland. Prosjektene er forankret i lokale behov, fremmer bærekraftig teknologi, og løsninger eies og driftes av det lokale samfunnet.

– Vi nå glade for å sikre kontinuitet i de prosjektene de jobber med ved å være en partner for dette arbeidet videre, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør i Rambøll Norge.

- Vi er en liten organisasjon som skal utrette store ting, og da er det fantastisk å ha engasjerte selskaper som Rambøll med som partner i arbeidet, sier Marianne Nilsen Sturmair, daglig leder i IUG.

For Rambøll betyr partnerskapet at de kan være tettere på sentrale prosjekter. Samtidig som de er med å løfte viktigheten av ingeniørfaglig humanitært arbeid og betydningen dette har for menneskers liv.

Kilde: Pressemelding fra IUG

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Building Supply: Hva skjedde? Jo, vi har blitt en del av kraftpakken Tungt.no
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094