23948sdkhjf

Skanska bygger Vågsbygd skole i Kristiansand for 222 millioner kroner

Vågsbygd skole er dimensjonert for 500 elever, og totalt vil skolen få et areal på ca 8000 m2.

TOTALENTREPRISE PÅ SKOLE: Kontrakten omfatter en totalentreprise med både utomhusarbeider, og alle konstruksjonsarbeider i forbindelse med oppføring av nye bygg og renovering av beholdt bygningsmasse.

- I dette prosjektet skal vi både rehabilitere og ombygge eksisterende bygningsmasse. Vi skal også bygge noe helt nytt, sier Olav Arner Orthe, prosjektsjef i Skanska Norge Bygg Sør.

I dag består Vågsbygd skoleenhet av to enheter: Åsane skole med 1.-3. trinn og Augland skole med 4.-7. trinn. Disse to skolene skal nå samlokaliseres ved Augland skole, og er samlet sett dimensjonert for 500 elever. Totalt vil skolen få et areal på ca 8000 m2.

- Vi skal gjøre denne jobben mens skolen fortsatt er i bruk av ansatte og elever. Det stiller ekstra strenge krav til oss som entreprenør, sier Orthe.

Prosjektet skal stort sett bygges med tre og trebaserte produkter, samt alternative og energibesparende løsninger for oppvarming og ventilering, på grunn av miljøhensyn.

- Vi ser frem til samarbeidet med en solid entreprenør som Skanska, og som vi har positive erfaringer med fra tidligere, sier Eiendomssjef i Kristiansand kommune, Hans Christian Gram.
 
Skanska starter arbeidene i mars år, og skolen er planlagt ferdigstilt til skolestart i august 2024.

Om Skanska i Norge

Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av næringsbygg, boliger og prosjekter i offentlig-privat-samarbeid. Konsernet har i dag 35.000 medarbeidere og Norge er ett av ni land hvor Skanska har virksomhet.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Skanska

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094