23948sdkhjf

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad med totalentreprise på 170 millioner SEK

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad har fått bygge- og installasjonsarbeid for bedre regulering av strømnettet i Sverige.

STATCOM I STOCKHOLM: AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad har fått i oppdrag å prosjektere og utføre bygge- og installasjonsarbeidet for to kraftanlegg for Svenska kraftnät.

Det skriver AF Gruppen på sin nettside.

Oppdraget utføres i et konsortium med Hitachi Energy der Kanonadens andel av kontrakten er verdt 170 millioner svenske kroner. 

Oppdraget omfatter to STATCOM-anlegg i Stockholm-området, og er viktige for omstillingen til fornybare energikilder.

STATCOM-anleggene er en statisk kompensator som automatisk kan regulere spenningen i nettet, og det er et behov som øker i takt med at konvensjonelle kraftverk stenges ned og erstattes av vind- og solenergi.

Kontrakten er en totalentreprise og Kanonadens del av arbeidene omfatter riving av et eksisterende anlegg, anleggsarbeid, byggearbeid og monterings- og installasjonsarbeid.

– Med denne avtalen får vi innpass i et for oss nytt og voksende marked. Sammen med vår konsortiepartner Hitachi Energy skal vi levere en god totalløsning til Svenska kraftnät, håper Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen.

Opphav og kilder: Artikkel hos AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093