23948sdkhjf

VVS: Blir Norges første rørleggereide konsern

Det er rørleggerkjeden Varme & Bad AS som melder at de blir Norges første rørleggereide konsern.

VVS-KONSERN: Siden redaksjonen ikke helt har oversikten over rørleggere og deres eierposter her i Norge, kan vi ikke uten videre gå god for at dette er Norges første.

Men! VB, som de kaller seg, opplyser at avgjørelsen om konserndannelse krevde 2/3 flertall, og resultatet var at 87,93 % prosent av de fremmøtte aksjene stemte for konsernløsningen som lå på bordet.

Andre kvartal 2023

VB blir formelt et konsern når transaksjonene er gjennomført i andre kvartal 2023, opplyser VB. Integrasjonsarbeidet starter i januar 2023 og den praktiske overgangen fra kjede til konsern vil skje gradvis i løpet av 2023.

Anders Almestad blir øverste sjef i VB-konsernet. Han er i dag interim daglig leder i rørleggerkjeden VB.

- Som rørlegger-eid konsern vil VB være i en posisjon til å håndtere, og være med å drive, endringene VVS-bransjen står overfor. VB vil være i stand til å øke digitaliseringstakten, styrke rekrutteringen og den interne kompetanseutvikling, og jobbe mer systematisk og kraftfullt med bærekraft, mener Almestad.

Fra kjede til konsern

VB opplyser at når de nå går fra å være en rørleggerkjede til å bli et konsern, innebærer dette rent praktisk at dagens kjedemedlemmer selger sin virksomhet til VB, der betalingen skjer i form av lånefinansierte kontanter og aksjer.

Fordi deler av oppgjøret skjer i aksjer, vil dagens VB-eiere fortsette å være eiere i konsernet VB. For medlemmene som ikke ønsker å selge virksomheten, kan de bli værende i et kjedesamarbeid med VB gjennom konseptet «VB Partner», eller være tilknyttet kun gjennom et innkjøpssamarbeid, «VB Alliert».

- Det har hele tiden vært viktig å finne en løsning hvor det er plass til alle; både de som ønsker å selge virksomheten sin og bli en integrert del av konsernet, og de som ønsker å fortsette å være tilknyttet konsernet på en måte som ligner på dagens kjedesamarbeid, forklarer Anders Almestad.

Et konsern av og for rørleggere

Prosessen har involvert bedriftseierne i VB. - VB-konsernet skal være av og for rørleggere. Arbeid med en konsernløsning har vært basert på tydelig styremandat fra eierne, sier styreleder Tone Bjørnov.

Hun har stor tro på konsernløsningen VB i fellesskap nå har jobbet frem. - Konsernet VB skal bli et enklere sted å være leder, et mer spennende sted å jobbe, en enklere partner å samarbeide med, og en mer bærekraftig og lønnsom virksomhet, mener Bjørnov.

Kilde: Pressemelding fra VB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Building Supply: Hva skjedde? Jo, vi har blitt en del av kraftpakken Tungt.no
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125