23948sdkhjf

VVS: Blir Norges første rørleggereide konsern

Det er rørleggerkjeden Varme & Bad AS som melder at de blir Norges første rørleggereide konsern.

VVS-KONSERN: Siden redaksjonen ikke helt har oversikten over rørleggere og deres eierposter her i Norge, kan vi ikke uten videre gå god for at dette er Norges første.

Men! VB, som de kaller seg, opplyser at avgjørelsen om konserndannelse krevde 2/3 flertall, og resultatet var at 87,93 % prosent av de fremmøtte aksjene stemte for konsernløsningen som lå på bordet.

Andre kvartal 2023

VB blir formelt et konsern når transaksjonene er gjennomført i andre kvartal 2023, opplyser VB. Integrasjonsarbeidet starter i januar 2023 og den praktiske overgangen fra kjede til konsern vil skje gradvis i løpet av 2023.

Anders Almestad blir øverste sjef i VB-konsernet. Han er i dag interim daglig leder i rørleggerkjeden VB.

- Som rørlegger-eid konsern vil VB være i en posisjon til å håndtere, og være med å drive, endringene VVS-bransjen står overfor. VB vil være i stand til å øke digitaliseringstakten, styrke rekrutteringen og den interne kompetanseutvikling, og jobbe mer systematisk og kraftfullt med bærekraft, mener Almestad.

Fra kjede til konsern

VB opplyser at når de nå går fra å være en rørleggerkjede til å bli et konsern, innebærer dette rent praktisk at dagens kjedemedlemmer selger sin virksomhet til VB, der betalingen skjer i form av lånefinansierte kontanter og aksjer.

Fordi deler av oppgjøret skjer i aksjer, vil dagens VB-eiere fortsette å være eiere i konsernet VB. For medlemmene som ikke ønsker å selge virksomheten, kan de bli værende i et kjedesamarbeid med VB gjennom konseptet «VB Partner», eller være tilknyttet kun gjennom et innkjøpssamarbeid, «VB Alliert».

- Det har hele tiden vært viktig å finne en løsning hvor det er plass til alle; både de som ønsker å selge virksomheten sin og bli en integrert del av konsernet, og de som ønsker å fortsette å være tilknyttet konsernet på en måte som ligner på dagens kjedesamarbeid, forklarer Anders Almestad.

Et konsern av og for rørleggere

Prosessen har involvert bedriftseierne i VB. - VB-konsernet skal være av og for rørleggere. Arbeid med en konsernløsning har vært basert på tydelig styremandat fra eierne, sier styreleder Tone Bjørnov.

Hun har stor tro på konsernløsningen VB i fellesskap nå har jobbet frem. - Konsernet VB skal bli et enklere sted å være leder, et mer spennende sted å jobbe, en enklere partner å samarbeide med, og en mer bærekraftig og lønnsom virksomhet, mener Bjørnov.

Kilde: Pressemelding fra VB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utnyttelsesgrad 200 prosent! Havarikommisjonen er på sporet av Tretten bru
Ulven: Energisentral skal kjøle ned Hovinbyen
Skal på rehab i Asker: 10.000 kvadratmeter skole for 62 millioner kroner
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
Oslo: Gir Grev Wedels plass 9 full make over - og utskiftet glass blir til glassvatt
Seltor bygger nytt Biliaanlegg i Porsgrunn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11