23948sdkhjf

Kystverket med leverandørkonferanse for Stad skipstunnel

31. januar arrangerer Kystverket en konferanse for potensielle entreprenører og leverandører til Stad skipstunnel.

SAMFERDSEL I TUNNEL: Kystverket arbeider med konkurransegrunnlaget for byggingen av Stad skipstunnel.

Arbeidet er planlagt utlyst som én stor totalentreprise med fast pris, anskaffet etter konkurranse med forhandling. Forventet tidspunkt for utlysning av arbeidet er etter sommeren 2023.

– Med konferansen ønsker vi å forberede entreprenørmarkedet på den kommende konkurransen, samtidig som vi får nyttige innspill for å gjøre konkurransegrunnlaget best mulig, sier prosjektleder Terje Skjeppestad.

For å forberede entreprenørmarkedet på den kommende konkurransen, inviterer Kystverket til en leverandørkonferanse på Radisson Blue airport Hotel på Gardermoen tirsdag 31. januar. Dialog-konferansen gjennomføres på norsk og krever fysisk oppmøte (den overføres ikke digitalt).

Verdens første skipstunnel.

– Det er stort trykk rundt skipstunnelen – fra mange hold, også fra entreprenører. Interessen blir ikke mindre av at flere andre store samferdselsprosjekter i Norge og i Europa har blitt satt på vent, sier Skjeppestad.

Kystverket hadde en lignende leverandørkonferanse i september 2021. Den medførte stor interesse og gav mange nyttige innspill, som prosjektet har tatt med seg videre.

– Den kommende markedsdialogen er viktig for å kunne presentere prosjektet og prosessen for aktuelle leverandører – men også for å fange opp løsninger, teknologi og alternativer som vi ikke har tenkt på. Konkurransegrunnlaget skal ikke stenge for gode alternativer og løsninger, sier Skjeppestad.

Nytt om massehåndtering

Det som blant annet er nytt siden forrige leverandørkonferanse er at det er nye føringer om at steinmassen fra skipstunnelen skal brukes til å utvikle næringsprosjekter i nærområdet.

I den opprinnelige planen skulle store deler av steinmassene deponeres på havbunnen i Moldefjorden.

– Sjødeponering av stein syntes verken vi eller andre var en god løsning. Nå blir entreprenørene i stedet utfordret til å finne effektive løsninger for å transportere ca. 5,4 millioner kubikkmeter til moloer, havner og andre næringsprosjekter i nærområdet, sier Skjeppestad.

Leverandørkonferansen er tenkt gjennomført som en kombinasjon av presentasjoner i plenum og en til en-samtaler med leverandører. En til en-samtalene er forbeholdt leverandører eller konsortier som kan levere på hele behovet til Kystverket.

Kilde: Pressemelding fra Kystverket

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Building Supply: Hva skjedde? Jo, vi har blitt en del av kraftpakken Tungt.no
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11