23948sdkhjf

Norconsult Q3-resultater: Omsetningsvekst

Driftsinntekter på halvannen milliard, 10 prosent vekst.

ØKONOMI: Men resultatet er litt ned - eller opp etter justeringer.

– Det har vært et høyt aktivitetsnivå i dette kvartalet, med vekst i kombinasjon med en sterk ordrereserve. Samtidig øker usikkerheten og markedet preges av raskt stigende renter, uvanlig høy inflasjon og store svingninger i energimarkedet, kommenterer Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Norconsults driftsresultat før goodwill-avskrivninger (EBITA) endte på 136 millioner kroner i tredje kvartal 2022 mot 141 millioner kroner i tredje kvartal 2021.

EBITA-marginen i tredje kvartal endte på 9,1 prosent. Justert for endringer i periodiseringsprinsipper som utgjør cirka 20 millioner i kvartalet, er EBITA-marginen noe bedre enn samme periode i fjor.

I løpet av tredje kvartal kjøpte Norconsult to selskaper, Moldskred AS samt Areal og Eiendom AS. Totalt har Norconsult gjort seks oppkjøp i 2022.

Vunnet flere prosjekter

I løpet av tredje kvartal har Norconsult inngått flere betydelige kontrakter. Bla. med Bane NOR om nytt signalanlegg på Alnabru godsterminal i Oslo. Prosjektet skal gjennomføres på eksisterende jernbane, og prosjektering må hensynta tilpassing til eksisterende infrastruktur.

På Svalbard skal sol- og vindkraft erstatte fossil energi, og de lokale myndighetene i Longyearbyen har engasjert Norconsult til å gjennomføre screening i ulike faser.

I Danmark skal Herlev-kontoret og arkitekturavdelingen i Århus levere teknisk rådgivning og arkitekturtjenester til et nytt bilsenter og verkstedhaller for et stort tysk bilmerke. Bygget er estimert til 18 000 kvadratmeter og kontrakten løper fra oktober til byggestart i august 2023. Norconsults Jord & Miljø skal foreta miljøundersøkelser.

I Sverige ble Norconsult nylig tildelt en kontrakt med Trafikverket for rådgivning for opprettelse av tilbudsdokument, byggeplassoppfølging samt underlag for nødvendige tillatelser i forbindelse med håndtering av vannressurser for utførende entreprenører og bygging av tre bruer i Vilhelmina kommune.

Gode rangeringer som arbeidgiver

Nylig ble Norconsult rangert som Norges mest attraktive arbeidsgiver for rådgivende ingeniører, ifølge Universum Professional Survey.

I undersøkelsen er Norconsult for tredje år på rad også kåret til Norges nest mest attraktive arbeidsgiver for yrkesaktive ingeniører på tvers av alle bransjer.

Norconsult har i dag 5.500 medarbeidere fordelt på cirka 130 kontorer hovedsakelig i Norge, Sverige og Danmark.

Kilde: Pressemelding fra Norconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Building Supply: Hva skjedde? Jo, vi har blitt en del av kraftpakken Tungt.no
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109