23948sdkhjf

Felleskjøpet Agri: 100 av 350 millioner omsettes her

Fellskjøpet ser en omsetningsvekst i bruktmarkedet på 22 prosent i 2022.

Våren 2019 åpnet Felleskjøpet Agri sitt nasjonale bruktsenter på Kløfta. Av en samlet bruktomsetning på cirka 350 millioner i fjor, sto bruktsenteret for 100 millioner kroner:

Felleskjøpet har en intern regel som sier at brukte maskiner som ikke er solgt lokalt etter to måneder, skal overføres til bruktsenteret på Kløfta. I høst er det gjort et ekstra krafttak på overflytting ettersom det sentrale bruktsenteret hadde lite maskiner igjen på lager. De siste ukene har derfor utvalget på Kløfta økt betraktelig, i følge en pressemelding fra Felleskjpet Agri.

Økt bruktomsetning

Tallene til Felleskjøpet viser at det blir gjort stadig flere brukthandler.

– Til nå i år ser vi en omsetningsvekst i bruktmarkedet vårt på 22 prosent sammenlignet med 2021, sier konserndirektør Frode Dahl.

Vellykket bruktsenter

– Etableringen av bruktsenteret har vært en udelt suksess. Vi startet med én salgskonsulent 1. januar i 2019. Nå er vi ferd med å ansette den femte som jobber dedikert med brukte maskiner og redskap, sier salgssjef Tor Helge Uglum.

Han forteller at traktorer, rundballepresser og såmaskiner er objektene som er mest populære på bruktmarkedet

Ny brukthall

Salgssjefen og teamet hans på Kløfta er stasjonert på det gamle hovedlageret til Felleskjøpet på Kløfta. Her disponerer de et stort uteområde, og om kort tid blir de gamle lagerhallene omgjort til utstillingshaller for brukte maskiner.

Våre konsulenter behandler cirka 5000 takster i året. Nå rigger vi oss for å ta unna enda flere i tiden som kommer, sier Tor Helge Uglum.

Opphav og kilder: Felleskjøpet Agri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093