23948sdkhjf

Statsbygg har inngått kontrakt med Braathen landskapsentreprenør

Kontrakten handler om detaljprosjektering og etablering av uteområdet rundt det nye Livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen i Oslo

BEKKELØP OG SYKKELVEI: Store deler av bygningen vil være omgitt av park med varierende opplevelser av blågrønne strukturer og flere områder for opphold.

Kontrakten er på 130 millioner kroner inkl. mva.

Det samlete utearealet, som er utformet i samarbeid med Bjørbekk & Lindheim landskapsarkitekter, er på om lag 28 mål. Anleggsgartnerarbeidene starter opp våren 2023 og er planlagt ferdigstilt sommer 2026.

 – Vi skal opparbeide et friområde der Gaustadbekken, som i dag går i rør, skal være et sentralt element. Den vil gå gjennom et skogslignende terreng og danne små kulper, sier prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg:

 – Foran bygningen vil det være en forplass med natursteindekke, som markerer byggets hovedinngang. Dette blir et fleksibelt samlingssted med ulike bruksfunksjoner for studenter og ansatte. Her kommer også et stort utendørs amfi med scene, sier han.

 Livsvitenskapsbygget skal bli et felles bygg for ledende universitets- og sykehusmiljøer innen helse og bærekraft og sikre Norge internasjonal konkurransekraft på området.

Når det står ferdig, vil bygget samle forskingsmiljøene innen kjemi, farmasi og livsvitenskap ved Universitet i Oslo i tillegg til forskere fra Klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo universitetssykehus.

Kilde: Pressemelding fra Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utnyttelsesgrad 200 prosent! Havarikommisjonen er på sporet av Tretten bru
Ulven: Energisentral skal kjøle ned Hovinbyen
Skal på rehab i Asker: 10.000 kvadratmeter skole for 62 millioner kroner
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
Oslo: Gir Grev Wedels plass 9 full make over - og utskiftet glass blir til glassvatt
Seltor bygger nytt Biliaanlegg i Porsgrunn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.095