23948sdkhjf

Seriøs håndverker eller seriøse problemer? Skatteetaten er på ballen

En ny kampanje "Tettpå" skal hjelpe med å velge seriøse håndverkere til å bygge eller pusse opp hus og hytte. Seriøse håndverkere er en fordel for forbrukere, byggebransjen og samfunnet. Mener Skatteetaten.

KVALITET I ARBEID: Ifølge pressemeldingen fra Skatteetaten, er byggebransjen positiv til at det blir satt søkelys på viktigheten av å velge seriøs arbeidskraft.

– Å velge håndverkere er veldig viktig for å sikre verdiene som ligger i en bolig. Endringer i avhendingsloven som kom tidligere i år, gjør at boligeier må kunne dokumentere alt arbeid som er gjort på boligen den dagen boligen skal selges – dokumentasjon har nå direkte innvirkning på salgssummen, sier Marianne W. Røiseland, administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge, på vegne av bransjeorganisasjonene.

Tettpå-veilederen hjelper med å velge håndverkere. Veilederen er tilgjengelig på skatteetaten.no/tettpa/veileder

– Vi vet at de aller fleste ønsker å handle riktig, men mange synes det er utfordrende å finne informasjon og verktøy som gir trygghet i valg av håndverkere, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Fra 2023 vil Tettpå robotisere deler av virksomheten. Da vil de fleste bolig- og hyttekjøpere i landet få informasjon om Tettpå-veilederen tilsendt rett etter at eiendommen er tinglyst.

Fakta om Tettpå :Tettpå ringer forbrukere som har sendt byggesøknad eller kjøpt eiendom i kommuner med Tettpå-avtale, for å veilede, mobilisere og dyktiggjøre dem i valget av håndverkere. Formålet er å redusere etterspørselen etter useriøs arbeidskraft i byggenæringen.

Tettpå er et tiltak på tvers av offentlige etater, partene i arbeidslivet, byggebransjen, eiendomsmeglerbransjen, finansnæringen og forbrukernes interesseorganisasjoner. Tettpå er et av tiltakene i Regjeringens handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

Tettpå-kampanjen Består av tre korte “reklamefilmer” laget av reklamebyrået Atyp! Skatteetaten, Byggmesterforbundet, EL & IT Forbundet, Nelfo og Rørentreprenørene Norge har samarbeidet om og finansiert filmene. Filmene kan ses her:

Kilde: Pressemelding fra Skatteetaten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Building Supply: Hva skjedde? Jo, vi har blitt en del av kraftpakken Tungt.no
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109