23948sdkhjf

Seriøs håndverker eller seriøse problemer? Skatteetaten er på ballen

En ny kampanje "Tettpå" skal hjelpe med å velge seriøse håndverkere til å bygge eller pusse opp hus og hytte. Seriøse håndverkere er en fordel for forbrukere, byggebransjen og samfunnet. Mener Skatteetaten.

KVALITET I ARBEID: Ifølge pressemeldingen fra Skatteetaten, er byggebransjen positiv til at det blir satt søkelys på viktigheten av å velge seriøs arbeidskraft.

– Å velge håndverkere er veldig viktig for å sikre verdiene som ligger i en bolig. Endringer i avhendingsloven som kom tidligere i år, gjør at boligeier må kunne dokumentere alt arbeid som er gjort på boligen den dagen boligen skal selges – dokumentasjon har nå direkte innvirkning på salgssummen, sier Marianne W. Røiseland, administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge, på vegne av bransjeorganisasjonene.

Tettpå-veilederen hjelper med å velge håndverkere. Veilederen er tilgjengelig på skatteetaten.no/tettpa/veileder

– Vi vet at de aller fleste ønsker å handle riktig, men mange synes det er utfordrende å finne informasjon og verktøy som gir trygghet i valg av håndverkere, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Fra 2023 vil Tettpå robotisere deler av virksomheten. Da vil de fleste bolig- og hyttekjøpere i landet få informasjon om Tettpå-veilederen tilsendt rett etter at eiendommen er tinglyst.

Fakta om Tettpå :Tettpå ringer forbrukere som har sendt byggesøknad eller kjøpt eiendom i kommuner med Tettpå-avtale, for å veilede, mobilisere og dyktiggjøre dem i valget av håndverkere. Formålet er å redusere etterspørselen etter useriøs arbeidskraft i byggenæringen.

Tettpå er et tiltak på tvers av offentlige etater, partene i arbeidslivet, byggebransjen, eiendomsmeglerbransjen, finansnæringen og forbrukernes interesseorganisasjoner. Tettpå er et av tiltakene i Regjeringens handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

Tettpå-kampanjen Består av tre korte “reklamefilmer” laget av reklamebyrået Atyp! Skatteetaten, Byggmesterforbundet, EL & IT Forbundet, Nelfo og Rørentreprenørene Norge har samarbeidet om og finansiert filmene. Filmene kan ses her:

Kilde: Pressemelding fra Skatteetaten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utnyttelsesgrad 200 prosent! Havarikommisjonen er på sporet av Tretten bru
Ulven: Energisentral skal kjøle ned Hovinbyen
Skal på rehab i Asker: 10.000 kvadratmeter skole for 62 millioner kroner
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
Oslo: Gir Grev Wedels plass 9 full make over - og utskiftet glass blir til glassvatt
Seltor bygger nytt Biliaanlegg i Porsgrunn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.078