23948sdkhjf

Skanska bygger storhall i Rogaland

Skanska har signert en kontrakt med Time kommune om bygging av en ny storhall. Samlet kontraktsum for samspill og utførelse er på 124 millioner kroner.

HÅNDBALL PÅ HØYT NIVÅ: Storhallen vil øke hallkapasiteten på Bryne betydelig. Hallen vil få to hallflater etter hverandre, og blir dermed rundt 90 meter lang.

Den frie takhøyden vil bli ni meter, noe som gjør at hallen er godkjent for toppseriespill i flere idretter.

Det blir byggestart i november. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise.

For å få realisert prosjektet, måtte det gjøres en ny politisk behandling for å øke investeringsbudsjettet til kommunen. I slutten av juni vedtok et samlet kommunestyre at den nye storhallen skulle bygges. Skanskas tilbud ble vurdert som det beste og selskapet ble deretter invitert inn i en samspillsfase med representanter fra Time kommune.

De siste månedene har Skanska og kommunen sittet i samspill hvor de har detaljplanlagt bygget, og snudd alle steiner for å finne gode løsninger og sikre at de rette valgene tas.  

– Dette prosjektet passer godt inn i porteføljen vår, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør for byggvirksomheten til Skanska.

Idrettshallen dimensjoneres for at det skal kunne spilles håndballkamper på førstedivisjonsnivå, noe som er svært etterspurt i området. Det vil bli tribune langs den ene langsiden med plass til 600 tilskuere. I tillegg er det planlagt fremtidig teleskoptribuner på hallflaten for rundt 900 personer, slik det totalt kan bli 1500 tilskuere på en kamp eller oppvisning.

Fylkeskommunen blir leietaker i storhallen, slik at elevene ved Bryne videregående skole får et fullverdig kroppsøving- og idrettstilbud. Når den nye hallen står ferdig ved årsskiftet 2023-2024, vil det gi tilbudet til de 1700 elevene et stort løft. 

Kilde: Pressemelding fra Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Building Supply: Hva skjedde? Jo, vi har blitt en del av kraftpakken Tungt.no
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11