23948sdkhjf

Plantasjen har valgt BIM-verktøy

Hvor bør kaktusene stå? Er det nok plass til hagemøbler? Hvor mye plass skal vi sette av til kalde og varme soner? Disse og mange andre spørsmål får Plantasjen svaret på i en virtuell 3D-modell av hver butikk.

BIM BIM BIM: Plantasjen har altså valgt å bruke BIM-verktøyet Archicad med Retail Solution fra Nordic BIM Group, opplyser sistnevnte i en pressemelding i dag.

Avtalen gjør at Plantasjen nå kan prosjektere og styre nye butikker ned i minste detalj og få en digital modell av de nye butikkene før de bygges. 

- Den digitale modellen kombinert med annen informasjon som finnes i og om butikkene, gjør at vi kan jobbe mer effektivt. Vi kan utvikle og implementere ny layout og konseptelementer på et faktabasert grunnlag, og resultatet blir en bedre kundeopplevelse, sier Hege Merete Myhre, format manager i Plantasjen.

Plantasjen er den første butikkjeden i Norge som signerer avtale om Retail Solution med Nordic BIM Group på nordisk nivå.

I Sverige benyttes Retail Solution av flere store kjeder som for eksempel Kappahl, Nilsongroup og Axfood. Retail Solution er et tillegg til Archicad, spesielt utviklet som et såkalt add-on for bruk i detaljhandel.

- Plantasjen kan integrere ERP-systemer og logistikk med informasjon om kundeflyt og arealutnyttelse, sier Gaute Holm, som er senior løsningsrådgiver Nordic BIM Group, og mener avtalen igjen viser at Archicad er et multiverktøy.

- Det betyr at man kan bruke dette i flere bransjer og fag. Når vi også har et åpent API og kan programmere inn de applikasjonene som måtte passe en bransje, så ser vi ingen begrensninger her. Det finnes kun muligheter, mener Gaute Holm.

Kilde: Pressemelding fra Nordic BIM Group

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utnyttelsesgrad 200 prosent! Havarikommisjonen er på sporet av Tretten bru
Ulven: Energisentral skal kjøle ned Hovinbyen
Skal på rehab i Asker: 10.000 kvadratmeter skole for 62 millioner kroner
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
Oslo: Gir Grev Wedels plass 9 full make over - og utskiftet glass blir til glassvatt
Seltor bygger nytt Biliaanlegg i Porsgrunn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094