23948sdkhjf

Viken: Planforslag for Romerike Helsebygg og Lillestrøm bussterminal

Linstow AS og Viken Fylkeskommune har denne uken sendt inn planforslag for detaljregulering av Romerike Helsebygg og Lillestrøm bussterminal.

HELSE OG BUSS: Det er Nordic - Office of Architecture og Norconsult som har utarbeidet planforslaget på vegne av Linstow AS og Viken Fylkeskommune, opplyses det i en pressemelding fra Linstow.

– Hovedgrepet er en oppdeling av helse- og bussterminaltomten i tre kvartaler, som med nye bilfrie gateløp vil gjøre området til et attraktivt sted å være, ikke bare å passere, sier Terje Lorentzen, utviklingsdirektør i Linstow.

I planen er helsekvartalet preget av eksisterende bygg som skal bygges på, mens kvartalet mot rådhuset er planlagt med en stor bussgarasje og terminal på gatenivå.

Kvartalet som vender mot togstasjonen er mindre, og et nytt kontorbygg med en "aktiv førsteetasje" vil kunne tiltrekke seg nye arbeidsplasser til Lillestrøm.

Skaper et knutepunkt  i Lillestrøm

Det innsendte planforslaget vil ibety nye arbeidsplasser, nye studie- og forskningsplasser, offentlig og privat helserelatert virksomhet og brukervennlig kollektivbetjening.

– Vi vil skape et moderne og behagelig område i Lillestrøm sentrum, uten overdrevne høyhus eller glass- og betongfasader. Vi ønsker utvikling på fotgjengernes premisser. Den korte avstanden mellom togstasjonen, de nye tilbudene i helsebygget og de andre byggene, håper vi skal gjøre dette området mer tilgjengelig for alle, forklarer Lorentzen.

– Vi kommer også til å lytte til innbyggerne i Lillestrøm, om hvilke behov og ønsker de har. Det er viktig for oss å høre på de som faktisk skal benytte seg av området, legger utviklingsdirektøren til.

Regionalt kompetansemiljø

Med 800.000 besøkende i året og hele fire kommuner som sokner til legevakten, er Romerike Helsebygg blitt et viktig knutepunkt for en stor region.

En utvidelse er nødvendig for å legge til rette for behovene hos eksisterende aktører i bygget. Samtidig er det ønskelig å legge til rette også for nye helseaktører. 

– Ambisjonen er at helsebygget skal være en arena for idéutveksling og samarbeid mellom næringsliv, offentlige aktører, forskning og undervisning, sier Hege Hidle Aaser, direktør for Linstow Helse.

I videreutviklingen av helsebygget og miljøet rundt, vil Linstow ta inn elementer fra forskningsprosjektet Building Health – helsefremmende stedsutvikling, som gjøres i samarbeid med SINTEF. Prosjektet har som mål å utvikle ny kunnskap om hvordan et sted i praksis blir helsefremmende, og har mottatt 16 millioner kroner i støtte fra Norges Forskningsråd

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079