23948sdkhjf

Statsbudsjettet 2023: Vil bevilge 82 milliarder kroner til samferdsel, opp to prosent fra 2022

- Regjeringen foreslår 82,2 milliarder kroner til samferdsel i 2023. Det er en økning på 2,1 prosent fra 2022, skriver samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

TUNGE PENGER: Statsbudsjettet for 2023 som legges fram i dag, vekker oppstyr i nesten alle leire. Staten vil ha inn mer penger og kutte utgifter.

Det er i grunn ikke så rart: - Vi står i ein ekstraordinær situasjon no, skriver ministeren. - Det er krig og energikrise i Europa, og prisane på det meste går opp.

Historisk høyt (i kronebeløp)

I den sammenhengen er det artig å lese at budsjettet til samfedsel samtidig planlegges å bli historisk høyt (i hvert fall i kroneverdi, prisstigning kan nok ta knekken på realverdien av disse kronene).

– Samferdselsbudsjettet er historisk høgt, skriver altså minister Nygård.

- Det er fordi vi er i full gang med å byggje ut i heile landet. Regjeringa prioriterer å fullføre alle desse prosjekta. Det betyr at det ikkje er plass til så mange store, nye prosjekt neste år. Vi må ta ansvar ved å gjere dei krevjande vala og halde igjen på pengebruken, slik at renta ikkje aukar og folk misser jobbane sine.

Se ditt fylke og "dine" prosjekter

Selv om budsjettet altså er historisk høyt, kommer det likevel ramaskrik og kriserop fra de aller fleste hold av store virksomheter og organisasjoner.

Hva ministeren sier faktisk vil bety i praksis kan du imidlertid finne en veldig bra oversikt over her:

På denne linken fra regjeringen kan du velge fylke - og deretter samferdsel som emne - og får opp en liste over alle atuelle prosjekter som er berørt.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Samferdselsdepartementet, Regjeringen.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094