23948sdkhjf

Höegh Eiendom skal bygge Norges første "sirkulære nabolag" i Ski

Prosjektet kan fort bli østlandsregionens mest spennende bydelutviklingsprosjekt.

KRAFT TIL Å BÆRE: To måneder før åpningen av den nye Follobanen, ble det satt høye ambisjoner for byutviklingen i Ski. I et folkemøte i Rådhusteatret i Ski  presenterte Höegh Eiendom, Stil Invest og Snøhetta planene for Ellingsrudgrenda.

– Et mangfoldig og sirkulært nabolag der familier i ulike livsfaser kan leve side om side med nærhet til jobb og skole, skog og grøntområder. En ny bydel for generasjonene som kommer etter oss, sier Karl Erik Navestad, områdedirektør for Ski i Höegh Eiendom.

Ski i Nordre Follo er et av de sentrale vekstområdene rundt Oslo. Når Follobanen kjører ut av nye Ski stasjon i desember, så er det starten på en ny tid for Nordre Follo kommune. Ski skal utvikles for en betydelig befolkningsvekst, og med fremtidens krav til bærekraft.

Arbeidet med den nye bydelen begynte for elleve år siden. Nå har Höegh Eiendom, Stil Invest og Snøhetta sett med nye øyne på hvordan denne bydelen kan utformes.

Dersom prosjektet får grønt lys til videre planlegging, blir det ca 700 småhus og 1200 leiligheter når Ellingsrudgrenda en gang er ferdigstilt. 6000 mennesker kan flytte inn her.

– Når vi nå setter oss fore å bygge Norges første sirkulære bydel, er det egentlig ikke noe nytt – vi var nøysomme og gode på ombruk for 100 år siden. Nå må vi ta tilbake igjen denne mentaliteten på vegne av de som kommer etter oss, sier Tonje Frydenlund, prosjektdirektør for Norden og landskapsarkitekt.

– Vi ønsker å gjenbruke så mye som mulig fra dagens industriområde og lage et levende nabolag med ulike boformer og tilbud. Vi vil også videreutvikle og øke naturmangfoldet i grøntområdene i Ellingsrudgrenda. Her blir det dyrking av mat i en felles hage, og nærhet til skogen som et eget rekreasjonsområde.

Kilde: Pressemelding fra Höegh

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Takprodusentenes forskningsgruppe: Endelig en standard for permanente sikringsløsninger på tak
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.078