23948sdkhjf

GK Gruppen: Øker (litt) i første halvår 2022

GK hadde 2,9 milliarder kroner i samlede driftsinntekter i første halvår 2022.

HALVÅRSRESULTATER: "Underliggende drift er stabil, og ordrereserven er sunn", skriver GK i dagens melding.

Og fortsetter: "Behovet for energitransformasjon gir mange muligheter for konsernet fremover".

Første halvår var driftsinntektene i konsernet GK 2.913 millioner kroner, mot 2.906 millioner kroner første halvår 2021. Driftsresultat før avskrivninger, EBITDA, var 25 millioner kroner, mot 53 millioner kroner i fjor.

Minusresultat

GK opplyser at halvårsresultatet er påvirket av høyt sykefravær grunnet pandemien, særlig i første kvartal. I tillegg kommer økte materialkostnader og utviklingskostnader i perioden.

Resultat før skatt (EBT) blir dermed minus 6 millioner kroner, mot 27 millioner kroner i fjor.

Ordreinngangen har så langt i 2022 vært god, melder GK, og konsernet har en ordrereserve per andre kvartal på 2.922 millioner kroner, samme nivå som i fjor.

— Vi opplever god etterspørsel og høyt behov for våre tjenester, til tross for tiltagende usikkerhet i markedet.  Det er stigende material- og energipriser, høy konkurranse om arbeidskraft og signaler om at vi går inn i en lavkonjunktur, særlig i Sverige og Danmark, sier sier Kim Robert Lisø, konsernsjef i GK.

- Vi følger nøye med på tegn til oppbremsing i våre markeder og har fullt fokus i alle land på å levere på vår strategi om å være Skandinavias ledende totaltekniske entreprenør og servicepartner og legge et solid fundament for videre vekst og utvikling innen både entreprise, service og automasjon i nye og eksisterende bygg.

GK nevner selv følgede higlights fra første halvår:

 • GK og Smedvig Eiendom har inngått samarbeid om å utvikle en helt ny form for leveranseavtale der inneklima leveres som en tjeneste.
 • GK ble kåret til årets lærebedrift i Trøndelag. En målrettet satsning mot å ta inn flere lærlinger, og gi dem tett oppfølging har ført til at vi får flere og bedre kvalifiserte rørleggere ut i arbeid.
 • GK vant sin andre storkontrakt med Nye Stavanger universitetssykehus som skal sørge for godt inneklima for pasienter og medarbeidere i resterende halvdel av bygg B ved det nye universitetssjukehuset.​
 • GK Sverige har signert avtale med LKAB-gruppen om entreprenørarbeider samt reparasjons- og vedlikeholdsarbeider innen rør og ventilasjon i Luleå og Malmberget. Avtalen omfatter også rådgivning innen energi.
 • Eiendomsselskapet Vasakronan fortsetter sitt samarbeid med GK Sverige og har signert avtale om ventilasjonsservice på flertallet av Vasakronans eiendommer i Gøteborg.
 • GK Sverige, region Vest skal levere ventilasjonsløsninger til nye byggeprosjekter for Volvo Truck Center og Södra Änggårdsskolan.
 • GKs danske virksomhet har signert kontrakt med Ravnsdahl & Moesby for ventilasjon og rørleggerarbeid, samt styring av de tekniske fagene i ATP Ejendommes nybygg i København, Vibenhus Runddel.
 • GK Danmark har vunnet kontrakt for fagentrepriser VVS og ventilasjon til NCCs boligprosjekt Hørkær i Herlev som omfatter 445 nye utleieboliger.
 • GK er en del av Byggfloken 2.0 som i mars presenterte resultatene fra en tverrfaglig prosjektgruppe for utvikling av nye sirkulære forretnings- og samarbeidsmodeller i byggenæringen, med mål om å skape en mer bærekraftig bransje og samfunn.
 • GK har økt sin eierandel i Piscada, og eiendomsselskapet Stronghold Invest er ny strategisk eier i programvare-selskapet. Kapitalen som tilføres selskapet skal dels benyttes til å utvikle Piscadas proptech-plattform for å bidra til en mer effektiv og bærekraftig eiendomsdrift gjennom digitalisering og dataanalyse og dels intensivere den internasjonale ekspansjonen.
 • Hildegunn Naas-Bibow (50) ble valgt inn som nytt medlem av konsernstyret i GK Gruppen. Hun bringer med seg omfattende fagkompetanse knyttet til strategi, organisasjon, endring og kultur.
 • GK offentliggjorde sin integrerte års- og bærekraftsrapport for 2021. GKs klimagassutslipp fortsetter å gå ned, i tråd med målet om å halvere egne utslipp innen 2030, samtidig som en større del av vårt klimafotavtrykk er med i denne rapporteringen. Reduksjon i egne utslipp skyldes blant annet overgang til elbiler.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Building Supply: Hva skjedde? Jo, vi har blitt en del av kraftpakken Tungt.no
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.093