23948sdkhjf

Moelven med sitt sterkeste andre kvartal i historien

Men konsernet betegner dette halvåret vi er inne i som preget av stor usikkerhet og variasjoner i etterspørselen.

BRA RESULTATER: Moelven omsatte for 4.3 milliarder norske kroner i andre kvartal, en økning på 119 millioner fra samme periode i fjor. Driftsresultatet 897 millioner kroner, opp fra 823 millioner i fjor. 

- Men framover ser vi for oss en hverdag som ligner mer på den vi hadde før pandemien, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier.

Konsernsjefen melder at Moelven har brukt den gode resultatutviklingen til å ruste konsernet for framtiden, og har besluttet tidenes investeringsløft. 

- Dette er investeringer som kommer mange lokalsamfunn til gode, men som også styrker fleksibiliteten og konkurransekraften i konsernet, sier Kristiansen. 

1,2 milliarder kroner i investeringer 

Før sommeren vedtok konsernstyret i Moelven å investere 382 millioner svenske kroner i en ny pelletsfabrikk og energiproduksjon i Karlskoga.  

Tidligere i vår ga styret klarsignal til en investeringspakke på 210 millioner norkse kroner til bedring av kapasitet, effektivitet og klimaavtrykket på enhetene Moelven Mjøsbruket på Biri, Moelven Treinteriør på Brøttum, Moelven Våler på Braskereidfoss og hos Moelven Notnäs Ransby i Torsby. 

Med fjorårets beslutninger om investeringer til utvikling og modernisering av Moelven Edanesågen og Moelven Valåsen, har Moelven besluttet strategiske satsninger for over 1,2 milliarder kroner det siste året. 

Usikre tider framover 

Etterspørselen etter trebaserte varer i det internasjonale markedet har vært god i første halvår, dog ikke like høy som i 2021.

Skandinavia ser en større nedgang i etterspørselen innenfor byggevarehandelen og nye boligprosjekter. - Dette har alt fått konsekvenser for boligsegmentet innen modulvirksomheten på norsk side, sier Kristiansen.  

Tidligere denne måneden fikk 80 medarbeidere ved Moelven Byggmodul på Hjellum permitteringsvarsel, og det ble varslet en større omstillingsprosess for å styrke konkurransekraften. 

- Bransjen vår er utsatt for brå endringer, og etter en markant vekst i både etterspørsel og prisutvikling går vi nå inn i en mer usikker periode. Økende renter, energipriser og kostnadsnivå generelt kjøler ned deler av markedet. Vi forventer sesongvariasjoner og resultatnivåer som vi så mer av før pandemien, spår Kristiansen. 

Tretten bru i Gudbrandsdalen 

Moelven Limtre AS var underentreprenør med ansvar for produksjon av limtre og montering av overbygningen på brua som kollapset ved Tretten 15.august i år. Statens Vegvesen var byggherre. Dimensjoneringen og prosjekteringen av brua er utført av et rådgivende konsulentselskap for byggherren.   

Årsaken til hendelsen er ikke kjent, men Moelven har kontaktet Innlandet fylkeskommune som eier brua for å tilby vår bistand i de ulike utredninger som skal gjennomføres. 

- Dette er en meget alvorlig sak, og først og fremst er vi lettet over at det ikke medførte alvorlig personskade for de involverte. Moelven har levert mange bruer i limtre, og vi er meget interessert i å få alle fakta på bordet om hva som har gått galt med denne brua, avslutter Kristiansen

Kilde: Pressemelding fra Moelven industrier

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Takprodusentenes forskningsgruppe: Endelig en standard for permanente sikringsløsninger på tak
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.116