23948sdkhjf

Aspelin Ramm går inn i utviklingsprosjekt på Blindern

7000 kvm: Blindern Studenterhjem inngår partnerskap med Aspelin Ramm om utvikling av en sentral tomt på Blindern som nærmeste nabo til Universitetet i Oslo og Oslo Science City.

OSLO: Partene ønsker å utvikle det som i dag er en parkeringsplass på cirka 7000 kvadratmeter i tråd med med universitetets og Oslo Science Citys mål for området.

For å realisere dette etableres det et utviklingsselskap som eies av Blindern Studenterhjem og Aspelin Ramm, med eierandel på 50 prosent hver.

- Parkeringsplassen disponeres i dag av Universitetet i Oslo. Vi ønsker å endre bruken fra parkeringsplass til et bygg som kan møte de fremtidige behovene til aktører innen forskning, undervisning og innovasjon, sier Christian Lindvall Dahlgren, styreleder og husfar på Blindern Studenterhjem.

Studenterhjemmet har en snart hundre år lang historie på Blindern. Både den fredede bebyggelsen og tilhørende parkanlegg skal skjermes ved utforming av det nye prosjektet. Utviklingen av denne tomten skal være med på å sikre driften av stiftelsen inn i fremtiden.

– Vi har god erfaring med samarbeidsprosjekter og dialog med offentlig myndigheter.  Her vil vi også ha tett og god dialog med universitetet som vår nærmeste nabo, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Hva prosjektet skal inneholde er ikke klart. Arealene vil mest sannsynlig utvikles til funksjoner som forskning og undervisning sammen med næringsliv og innovasjon.

– Eiendommen inngår også i innovasjonsdistriktet Oslo Science City og er et byutviklingsprosjekt som vil strekke seg over flere tiår. Byutvikling og innovasjon er midt i kjernen av hva vi skal ha fokus på i Aspelin Ramm, sier Bøyum.

Aspelin Ramm vil bidra med kompetanse på planlegging, arkitektur, gjennomføring, utleie og drift. Blindern Studenterhjem vil følge prosjektet tett som eier, nabo og gjennom styrerepresentasjon.

Newsec har bistått som tilrettelegger, Wiersholm har vært Blindern Studenterhjems juridiske rådgiver, og Thommessen har bistått Aspelin Ramm

Kilde: Pressemelding fra Aspeiln Ramm

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Takprodusentenes forskningsgruppe: Endelig en standard for permanente sikringsløsninger på tak
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109