23948sdkhjf

Bergsli Hantek satser nytt – mot møbelbransjen

Det blir ikke lenger bare industri- og automatiseringskomponenter som vil være Bergsli-Hanteks fokus framover. Nå går de også inn i møbelbransjen.

Bergsli-Hantek har, som et av tre selskaper, sitt utspring fra Bergsli AS Maskinforretning som ble etablert tilbake i 1953.

Selskapet har i løpet av de siste 12 årene gjennomført et gradvis skifte av fokus og blitt en betydelig leverandør av automatiserings- og industrikomponenter til de fleste segmenter innen den norske industrien.

Har fått henvendelser

- Vi har hatt sporadiske henvendelser fra kunder i møbelbransjen, og fått forespørsel fra disse om vi kan tilby produkter mot møbelbransjen, sier daglig leder Harald Bergsli. 

Det er bakgrunnen for at Bergsli Hantek nå vil satse mer mot møbelbransjen, og selskapet starter primært mot produsenter av kjøkken og baderomsinnredning. 

- Etter en markedsundersøkelse fant vi ut at det finnes svært mange slike produsenter i Norge, så potensialet er stort. Vi har nylig ansatt en person som skal bearbeide dette markedet, sier Bergsli.

Inngått avtaler med flere produsenter

Bergsli-Hantek har inngått avtale med flere produsenter av komponenter, beslag og utstyr til møbelbransjen. Tyrkiske Samet som produserer skuffer, skinner og hengsler er en av dem.

KJØKKEN: Bergsli-Hantek starter mot kjøkkenbransjen, og utvider videre mot et videre spekter i møbelbransjen etter hvert. Tyrkiske Samet er produserer skuffer, skinner og hengsler. FOTO: SAMET

- Samet er en betydelig produsent av slike komponenter og eksporterer til mer enn 80 land over hele verden, men har frem til nå ikke hatt noe offisiell tilstedeværelse i Norge og er således en relativt ukjent aktør både her hjemme og i norden for øvrig. Vi er stolte over å kunne introdusere Samet sine produkter til norske kunder, sier Bergsli.

Bergsli mener at det er viktig å ha et stort lager for kundene sine, slik at de kan sikre leveransene sine. Spesielt i disse tider hvor det er store utfordringer med leveringstider. Selskapet har derfor investert i et betydelig lager med komponenter fra Samet.

- Vi har som målsetting å gå inn i møbelbransjen i en større skala, med utgangspunkt i kjøkkenprodusenter basert på Samet sitt produktsortiment, fortsetter han.

Annerledes bransje

I tillegg har Bergsli Hantek avtaler med italienske Inoxa på møbelinnredning, tyske Elektra på belysning til kjøkken osv) og Sugatsune, som er et japansk selskap med et bredt spekter av komplementære komponenter med mange unike, smarte løsninger til møbelindustrien.

STORT POTENSIALE: -Det er utrolig mange kjøkkenprodusenter i Norge, så potensialet er stort for oss, sier daglig leder Harald Bergsli i Bergsli-Hantek. Selskapet satser nå mot kjøkken- og møbelbransjen. FOTO: MORTEN DAHL

- Kjøkkenbransjen er annerledes enn det vi er vant til å jobbe med. Blant annet er det en mer snever produktsammensetning enn det vi betegner som industrikomponenter hvor bredden og mangfoldet av produkter er større, sier Bergsli, og legger til:

- Vi investerer nå i satsingen mot møbel og først og fremst kjøkken i første omgang, og vår tro er at dette kan utgjøre en vesentlig del av omsetningen vår på sikt.

13 millioner i omsetning

Bergsli Hantek ble skilt ut som eget selskap i 2010, og drev tidligere med løfteutstyr. De senere årene har de spesialisert seg med industrikomponenter til produsenter innen all type industri i Norge. I fjor hadde selskapet en omsetning på nærmere 13 millioner kroner og teller fem personer.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Takprodusentenes forskningsgruppe: Endelig en standard for permanente sikringsløsninger på tak
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094