23948sdkhjf

Bergens pryd: I dag åpner Gamlehaugen etter to år med restaurering

7. juni åpner kongeboligen i Bergen for publikum etter å ha vært stengt de to seneste somrene på grunn av restaurering - og selvsagt også pandemi

KONGELIG OPPUSSING: Det er Statsbygg som melder om åpning av Gamlehaugen i dag.

Åpningen finner sted kl. 12.00. Det blir servering i parken, og keltisk og norsk folkemusikk ved Ida og Mikko Mikkonen. Det er omvisning i museet kl. 13, 14, 16 og 17 og gratis omvisninger i parken kl. 14 og 17.

Men arbeidene er ikke helt ferdige. Gamlehaugen er i gang med en omfattende utvendig og innvendig restaurering, som startet for seks år siden og vil pågå frem til 2025. I løpet av sommeren vil damesalongen og spisesalen stå ferdig.

Gamlehaugen er en bygning i jugendstil inspirert av skotske jaktslott. Bygningen, som er i murt bergensk hulmur, har fått ny overflate med stenkpuss og oppgraderte trekninger, og fremstår som i Christian Michelsens tid.

Gamlehaugen er i dag Hans Majestet Kongens offisielle residens i Bergen. Før den tid tilhørte eiendommen Michelsen, som kjøpte den i 1896 og bodde der frem til sin død i 1925. Eiendommen ble da kjøpt som en folkegave og blir forvaltet av staten.

– Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen til Gamlehaugen i sommer, der vi kommer til å fortelle både om den flotte bygningens rike historie og om restaureringsarbeidet, sier driftsleder Tor Christiansen i Statsbygg.

PS! Undertegnede melder seg nostlgisk inhabil til denne artikkelen. Mine første barndomsminner er fra turer på Gamlehaugen, fortsatt i barnevogn. Senere var adressen nærmeste nabo til arbeidsplass hos Viak. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Trelastprisene: - Prisforskjellen burde ikke ha veltet prosjekter
Norsk Vann: Nå er tallet 360 milliarder
Moelven: Værbitt erstatter brannfarlig Royalkledning
Byggevarehandel: Svak avslutning på året 2022
Vindkraft: Vil bygge 270 meter høye vindturbiner i Bjerkreim kommune i Rogaland
HENT overleverte nye Otta skole og flerbrukshall
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109