23948sdkhjf

Fortsatt positiv utvikling for arkitektbransjen

Konjunkturindeksen for arkitektbransjen stabiliserte seg i første halvår 2022 på samme positive nivå som ved forrige måling.

ARKTITUR: Det er Arkitektbedriftene som melder dette på sin hjemmeside. Målingen viser at  den positive utviklingen for Arkitektbedriftene som inntraff første halvår 2021 har fortsatt.

Det har vært betydelige svingninger i nivået på indeksen i perioden fra 1. halvår 2015 til 1. halvår 2022. 

- Vi registrerer en fortsatt positiv utvikling. Med unntak av en dempet ordreutvikling siste 6 måneder, ser vi en betydelig positiv utvikling for sysselsettingen siste 6 måneder og positive forventninger til ordresituasjon og sysselsetting frem i tid, sier administrerende direktør i Arkitektbedriftene, Egil Skavang.

Konjunkturundersøkelsen gjennomføres to ganger årlig (vår og høst) og måler markedssituasjonen blant arkitektbedriftene i Norge. 

Ordre og årsverk

Ordrereservene har hatt en negativ utvikling siste 6 måneder. 41 prosent har større, og 26 prosent har lavere ordrereserver enn for 6 måneder siden.

Forventningene til neste 6 måneder er mer positivt enn tidligere, der 45 prosent av arkitektbedriftene forventer en bedring i ordrereservene, kun 9 prosent forventer en forverring.

Mer enn 6 av 10 arkitektbedrifter har hatt stabil bemanning siste halvår, og arkitektbransjen forventer en positiv utvikling i bemanningen kommende 6 måneder. 40 prosent forventer å ha flere årsverk om 6 måneder, mens kun 7 prosent forventer færre årsverk.

Arkitektomsetningen

42 prosent av arkitektbedriftene har hatt en økning i omsetning siste halvår. 34 prosent har ligget stabilt på samme nivå. 24 prosent har hatt en nedgang. 46 prosent forventer ingen endring i omsetningen neste 6 måneder.

Nesten 47 prosent forventer en omsetningsøkning og kun 7 prosent en nedgang neste 6 måneder.

Les mer hos Arkitektbedriftene her.

Kilde: Arkitektbedriftene

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Trelastprisene: - Prisforskjellen burde ikke ha veltet prosjekter
Norsk Vann: Nå er tallet 360 milliarder
Moelven: Værbitt erstatter brannfarlig Royalkledning
Byggevarehandel: Svak avslutning på året 2022
Vindkraft: Vil bygge 270 meter høye vindturbiner i Bjerkreim kommune i Rogaland
HENT overleverte nye Otta skole og flerbrukshall
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.111