23948sdkhjf

NCC starter byggingen av nye Sarpsborg bibliotek i august

Sarpsborg kommune og NCC har nylig signert avtalen for byggingen av nye Sarpsborg bibliotek. Kontrakten har en verdi på 70 millioner kroner.

TANKETUNGT: Byggingen av det 1 800 kvadratmeter store tilbygget til biblioteket i Sarpsborg starter opp i august.

Det skal i tillegg til nybygg også utføres rehabiliteringsarbeid på det eksisterende biblioteket. Etter planen skal det nye biblioteket stå klart innen utgangen av november 2023.

- Vi ser virkelig fram til å starte byggingen. Biblioteket vil bli en verdifull ressurs for lokalsamfunnet, og et svært viktig bidrag til byutviklingen, sier Lars Henning Olsen, virksomhetsleder Eiendom i Sarpsborg kommune.

Massivtre og limtre

NCC og Sarpsborg kommune har sammen med Plus Arkitektur og Rodeo arkitekter utviklet nye Sarpsborg bibliotek.

- Vi har sammen med Sarpsborg kommune og arkitekter gjennomført en samspillsfase hvor vi har benyttet vår totale kompetanse for å utvikle og planlegge. Det har gitt et prosjekt vi ser frem til å starte opp, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Bruken av trematerialer er et gjennomgående tema for materialvalget til nye Sarpsborg bibliotek. Bæresystem i limtre, dekker og deler av ytterveggene vil bli oppført i massivtre. Også i heissjakt og trapper vil det bli brukt massivtre.

Biblioteket blir utformet med stor fleksibilitet i muligheten for å tilrettelegge for et bredt spekter av funksjoner, aktiviteter og ulike typer formidling.

BREEAM Very Good

Prosjektet har krav om å kunne oppnå sertifiseringen BREEAM Very Good og en ambisjon på CO2-reduksjon av klimagassutslipp på minimum 40 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.456