23948sdkhjf

Ny alu-aktør inn i norsk fasadebransje

Purso er en finsk aluminiumsprodusent som blant annet leverer profilsystemer for vinduer, dører og fasader. Selskapet vil etablere seg i det norske markedet og er nyinnmeldt i Glass og Fasadeforeningen.

KLEDELIG: Det er Glass og Fasadeforeningen som melder om sitt nye medlem, og hvor Dag Ove Pettersen er ansatt i Purso som ansvarlig for satsingen i Norge.

Familieeide Purso ble grunnlagt i 1959 og produserer løsninger for industri, fasader og belysning. Selskapet har alle hovedfunksjonene, med forskning og utvikling, ekstrudering, anodisering, lakkering og et eget smelteverk for å resirkulere aluminium i Finland.

Finnene opprettet et svensk datterselskap i 2016, og har der nå fem fasadeentreprenører som produser og monterer Purso-fasader.

Selskapet ser for seg å bruke Sverige som en modell for utvidelsen mot Norge. Dag Ove Pettersen har erfaring fra Sika, Hydro Building Systems og Cosentino.

– Vi har en klar strategi for hvordan vil skal være synlige og sikre oss kunder. Våre mulige kunder er etablerte fasadebyggere. Derfor er det betryggende å vite at våre systemer er utviklet og tilpasset nordiske forhold. Nordisk klima er grunnlaget for alt designarbeidet i Purso, sier Pettersen.

Purso samarbeider med programvareselskapet Orgadata, som leverer programvare som styrer CNC-maskiner for vindus-, dør- og fasadeprodusenter.

- De fleste fasadeentreprenørene kjenner verktøyet, og siden våre systemer kan kjøres via Orgadatas program, er det enkelt å produsere våre aluminiums komponenter med eksisterende utstyr, mener Pettersen.

Som en del av strategien med satsingen i Norge, har Pettersen altså meldt inn Purso i Glass og Fasadeforeningen (GF).

- Det er verdifullt å være en del av et bransjenettverk. Og jeg gleder meg allerede til Glass og Fasadedagene i Bergen 19. – 20. mai, forteller Dag Ove Pettersen

Kilde: Glass og fasadeforeningen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093