23948sdkhjf

Arcasa Arkitekter blir en del av Sweco

Swecos arkitekturdivisjon blir dermed Norges tredje største miljø for arkitektur og byutvikling.

OPPKJØP: Det internasjonale rådgiverselskapet Sweco meldte i går at arkitektkontoret Arcasa blir en del av Sweco Norge. Arcasa inngår i den nyopprettede divisjonen for arkitektur og byutvikling og bli en del av Sweco Architects.  

– For å forme fremtidens bærekraftige nabolag, må arkitekter, byutviklere og ingeniører samarbeide tett. Med Arcasa på laget styrker vi designmiljøet vårt ytterligere. Nå ser vi frem til å integrere tjenestene og til å kunne tilby kunder og samarbeidspartnere alle fag som trengs fra tidligfase til ferdigstillelse, sier Swecos administrerende direktør, Grete Aspelund.  

Siden 1986 har Arcasa Arkitekter designet boliger og næringsbygg.  

– Vi har over tid vurdert mulighetene for å inngå et strategisk samarbeid med et større kompetansemiljø i form av et oppkjøp. Med Swecos uttalte mål om å satse på arkitektur og byutvikling er vi trygge på at vi får utviklet oss i et solid fagmiljø, sier daglig leder i Arcasa, Anne Cathrine Lund-Steigedal. 

Med 1400 ansatte er Sweco Architects Europas største fagmiljø for arkitekter og landskapsarkitekter. I forbindelse med Arkitekturtriennalen i Oslo høsten 2022, lanseres også merkenavnet Sweco Architects i Norge. Ambisjonen er å bygge landets beste fagmiljø for bærekraftig byutvikling og arkitektur. 

 Arcasa Arkitekter Arcasa har også datterselskapene Blår (visualisering) og Di (interiørarkitektur). Til sammen består Arcasa Arkitekter av omkring 70 medarbeidere.

Opphav og kilder: Sweco web

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094