23948sdkhjf

Arcasa Arkitekter blir en del av Sweco

Swecos arkitekturdivisjon blir dermed Norges tredje største miljø for arkitektur og byutvikling.

OPPKJØP: Det internasjonale rådgiverselskapet Sweco meldte i går at arkitektkontoret Arcasa blir en del av Sweco Norge. Arcasa inngår i den nyopprettede divisjonen for arkitektur og byutvikling og bli en del av Sweco Architects.  

– For å forme fremtidens bærekraftige nabolag, må arkitekter, byutviklere og ingeniører samarbeide tett. Med Arcasa på laget styrker vi designmiljøet vårt ytterligere. Nå ser vi frem til å integrere tjenestene og til å kunne tilby kunder og samarbeidspartnere alle fag som trengs fra tidligfase til ferdigstillelse, sier Swecos administrerende direktør, Grete Aspelund.  

Siden 1986 har Arcasa Arkitekter designet boliger og næringsbygg.  

– Vi har over tid vurdert mulighetene for å inngå et strategisk samarbeid med et større kompetansemiljø i form av et oppkjøp. Med Swecos uttalte mål om å satse på arkitektur og byutvikling er vi trygge på at vi får utviklet oss i et solid fagmiljø, sier daglig leder i Arcasa, Anne Cathrine Lund-Steigedal. 

Med 1400 ansatte er Sweco Architects Europas største fagmiljø for arkitekter og landskapsarkitekter. I forbindelse med Arkitekturtriennalen i Oslo høsten 2022, lanseres også merkenavnet Sweco Architects i Norge. Ambisjonen er å bygge landets beste fagmiljø for bærekraftig byutvikling og arkitektur. 

 Arcasa Arkitekter Arcasa har også datterselskapene Blår (visualisering) og Di (interiørarkitektur). Til sammen består Arcasa Arkitekter av omkring 70 medarbeidere.

Kilde: Sweco web

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109