23948sdkhjf

Totalentreprisen for bygging av Campus Kristiansund gikk til Betonmast Røsand AS fra Averøy

Devoldholmen Utvikling AS inngår totalentreprisekontrakt for bygging av Campus Kristiansund med Betonmast Røsand AS.

CAMPUS PÅ GANG: Devoldholmen utvikling AS er heleid av Bane NOR Eiendom og Relog.

Betonmast Røsand har signert kontrakt med Devoldholmen Utvikling AS for bygging av Campus Kristiansund i Kristiansund til en pris på ca. 730 millioner kroner (dette er riktignok oppgitt inkl. mva...).

Campus Kristiansund skal bli en arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon på Nordmøre, med aktører som Høgskolen i Molde, Møre og Romsdal Fylkeskommune i tillegg til lokalt og regionalt næringsliv.

Bygget får massivtre som hovedbærekonstruksjon, og prosjektet skal sertifiseres BREEAM-NOR Excellent.

- At kontrakten går til en regional aktør som Betonmast Røsand ser vi på som ekstra hyggelig, siden det vil sysselsette mange lokale leverandører her på Nordmøre. Nå ser vi frem til  byggefasen, sier Kristin Haug Lund, daglig leder i Devoldholmen Utvikling AS.

Kontrakten gjelder for det første av i alt tre byggetrinn, og omfatter 20.000 kvadratmeter, hvorav seks etasjer over bakken, samt parkeringskjeller under havnivå på 3.000 kvadratmeter.

- Med bakgrunn i utfordringene med pandemi og som følge av den pågående krigen i Ukraina, skal vi ikke legge skjul på at forhandlingene om totalentreprisekontrakten har pågått over noen måneder, og har til tider vært noe utfordrende. Men vi oppfatter at begge parter konstruktivt har tilnærmet seg det løpende risikobildet, og det er også bakgrunnen for at vi nå endelig kan tiltre totalentreprisekontrakten, sier prosjektleder Vegard Storvik i XPRO AS.

Rivearbeidene av den eksisterende bygningsmassen på Devoldholmen er nå nærmest ferdig. Prosjektet vil jobbe videre med opparbeidelse av ny midlertidig bussterminal, samt omlegging av parkeringsanlegg til Kristiansund og Nordmøre Havn.

Ved tiltredelse av totalentreprisekontrakten starter nå detaljprosjekteringen av nybygget for fullt. I dette arbeidet vil utbygger og totalentreprenøren sammen utvikle løsningene for det endelige bygget.

Campus Kristiansund er kanskje det viktigste prosjektet i regionen på lang tid. Dette er vi stolte av å ta del i, og nå ser vi frem til å komme igang med prosjektet, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand.

Kilde: Pressemelding fra Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156