23948sdkhjf

Nordr og Eaton utdyper samarbeidet rundt smarte hjem

Nordr signerer rammeavtale med Eaton Electric AS og utdyper samarbeidet om smarte hjem. Avtalen gir Nordrs kunder et bredere sortiment og et større utvalg av både nye og eksisterende produkter.

SMART HJEMME: Nordr, tidligere kjent som Veidekke Eiendom, og Eaton har hatt et samarbeid siden 2019.

Smarte hjem omhandler alt fra enkle installasjoner til avanserte app-styrte systemer som styrer lys, temperatur, strømforbruk, ventilasjon, husholdningsapparater og sikkerhet.

– Et smart hjem skal dekke behov som kan dukke opp flere år fram i tid. Tilbudet skal også inneholde løsninger du ennå ikke har skjønt at du virkelig trenger, sier Pål Aglen, konstituert konsernsjef i Nordr.

For eksempel er det mulig å tilpasse strømforbruket til tider på døgnet da prisene er lave, og du kan enkelt senke innetemperaturen når du er borte eller sover. Et velutstyrt smart hjem kan også informere eieren på telefon om vannlekkasjer, brann, innbrudd, store temperaturendringer eller andre faktorer som påvirker boligens tilstand.

I prosjektet Middelthunet, lokalisert i Oslo sentrum, har alle kjøpere fått en grunnpakke som standard levering, som inkluderer smart solskjerming, smart vannstopp, mulighet for temperatur- og lysjustering i ulike soner, smarte stikkontakter og automatiske dørlåser. Basert på grunnpakken kan alle så enkelt bestemme hvor automatisert de vil ha hjemmet sitt.

Jon Helsingeng, som leder for Eaton i Norden, forteller at Nordr setter en ny standard i bransjen ved å tilby teknologien i stor skala.

– Vi ser at flere aktører følger samme eksempel og tør å satse på trådløs smarthusteknologi. Det skaper fremtidsrettede boliger til en kostnadseffektiv pris. En annen fordel er at man slipper unødvendig kabling, plastrør og veggbokser – noe som gjør monteringen raskere, at det brukes mindre materiale og at resultatet blir finere.

Eaton er en global industriell aktør i strømstyringsteknologi og -tjenester.

Rammeavtalen utdyper samarbeidet mellom partene. Nordr får blant annet tilgang til Eatons ekspertise og deltakelse i fokusgrupper for produktutvikling. I tillegg får Nordr garanterte leveranser i en tid preget av kaotiske forsyningskjeder og uforutsigbar tilgang på komponenter.

Ambisjonen er å starte utrullingen av smarte hjem også på det svenske markedet i 2022 i utvalgte prosjekter. – Vi knytter tettere bånd mellom oss i vår felles innsats for å gjøre smarte hjem til den nye boligstandarden, sier Nordrs digitaliseringsdirektør Mikkel Nielsen.

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125