23948sdkhjf

Ingen som vil videreføre konkursrammet asfalt- og betongsaging?

85 ansatte mistet jobben da Mimax Asfalt & Betong AS gikk konkurs for to uker siden. Bostyrer har ikke funnet noen som vil videreføre driften.

KONKURSER OG ØKONOMI: Da det ble åpnet konkurs i Lierbedriften 9. mars, var og er dette den så langt "største" konkursen i bygg og anlegg i år (målt i omsetning siste regnskapsår og antall berørte ansatte).

Bedriften hadde en omsetning på 90 millioner kroner i regnskapsåret 2020 (siste tilgjengelige i proff.no), og har stort sett alltid hatt sorte tall på bunnlinjen, med unntak for 2016, da det lyser et minus 7,5 millioner kroner.

Lokalavisen Lierposten som omtaler saken forteller imidlertid at driftsresultatet ble negativt i 2021, og at bedriften satt med negativ egenkapital, arbeidskaptal og betydelig leverandørgjeld.

– Det har vært sonderinger for å undersøke om noen er interessert i å videreføre driften. Det virker det ikke som det er, sier bostyrer i konkursboet, advokat Per Karsten Wahl til Lierposten.

Mimax Asfalt & Betong AS var store i sin nisje på spesielt betongsaging og -boring. Dermed åpner det seg antagelig et lite vakum i dette segmentet.

KLIKK for alle artikler i Bygg- og anleggskonkurser .

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095