23948sdkhjf

Tenax skal feie helelektrisk over Norge

Anlegg og Miljøservice AS har fått agenturet for Tenax feiebiler i Norge, og de første maskinene er solgt.

Sandefjordsbedriften Anlegg og Miljøservice var på fabrikkbesøk hos Tenax med storkunden Agaia i Italia 13.-14. januar. Agaia hadde ønske om å kjøpe én maskin, men endte med signatur på to: en Tenax Evos Electra 2.0 og en Maxwind EH med oppsamler på 110L sekk.

Alt elektrisk

Italienske Tenax har produsert helelektriske feiemaskiner siden 2014. Eier av Tenax var tidligere medeier i en annen feiemaskinprodusent, men da dette ble solgt, og på forespørsel fra Frankrike begynte de å produsere helelektriske feiebiler som eneste leverandør på markedet. Disse maskinen er per i dag eneste helelektriske feiemaskiner

– Den har verken hydraulikksystem eller olje. Alt er elektrisk drevet, forteller Dag Erland Aarøe i Anlegg- og Miljøservice.

– Maskinen er på 48v og har lav spenning, som gjør at både lading, vedlikehold og lagring blir enklere for brukeren, fortsetter han.

Vises i Holland

Feiebilene fra Tenax har ifølge produsenten 8-9 t driftstid, 3t full opplading fra 0-100 prosent. Og siden de er helelektriske er det ingen fare for miljøskadelige utslipp hvis oljeslanger sprekker, noe alle vet kan skje.

Tenax produserer feiemaskiner i dag fra 0,1 til 2.0 kubikk. Men våren 2023 vil de være klare med en 5,0 kubikk maskin helelektrisk. Denne skal vises på messen i Amsterdam i sommer, med åpning for bestilling til høsten.

– Teknisk personell fra Norge er i full opplæring på fabrikken. Samtidig bygger vi opp nødvendig lager, og vi er ute i markedet for å få noen flere forhandlere i Norge på disse, opplyser Aarøe.

– Vi ser frem mot å få maskinen til Norge. Vi har stor tro på Tenax, som har markedets fabrikk og lengst erfaring på sitt område.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095