23948sdkhjf

Bygger verdens første komposittbru

I Bergen bygges verdens første bru i kompositt. Prislappen er 22 millioner kroner.

Gang- og sykkelbrua over bybanesporet og Nesttunvegen i Bergen bygges dermed i plast, og er verdens første i sitt slag, melder Bergensavisen.

Brua vil være 42,5 meter lang ifølge fylkeskommunens nettsider.

Consto Anlegg Øst AS vant til slutt anbudsrunden, og endte opp med å bygge brua til 22,4 millioner kroner.

På plass i løpet av 2022

Målet er at brua skal være på plass i slutten av inneværende år.

– Ei komposittbru har lav vekt, og vil dermed kunne heises på plass relativt raskt, uten at bybanen må stoppe i en lang periode, sier bygglederen til Fanaposten, som omtalte saken først.

– En komposittbro har lav vekt, og vil dermed kunne heises på plass relativt raskt, uten at bybanen må stoppe i en lang periode, sier han til Fanaposten.

KOSTER 22 MILLIONER: Komposittbrua er planlagt å koste 22,4 millioner kroner, og skal produseres i Arendal. ILLUSTRASJON: ILLUSTRASJON: ROYAL HASKONING DHV/VESTLAND FYLKESKOMMUNE 

Produseres i Arendal

I mars starter detaljprosjekteringen. Brua skal etter planen produseres i Arendal, og deretter fraktes til Paradis i Bergen. Ifølge fylkeskommunens sider er komposittmaterialet satt sammen av to eller flere forskjellige materialer. Det gir ifølge de bedre egenskaper enn grunnmaterialet hver for seg.

– Ikke bare er det bedre for miljøet å få produsert en slik bro, men kostanden fylkeskommunen sparer på vedlikehold, kan brukes andre steder, skriver fylkeskommunen på sine sider.

Kilde: Bergensavisen

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14