23948sdkhjf

Assemblin Norge Q4-rapport: Leverte 8,3 prosent i resultatmargin

Assemblin Norge økte i fjor ordreinngangen med 60 prosent og passerte 1,6 milliarder svenske kroner i omsetning.

GOD ØKONOMI: Assemblin Group AB offentliggjorde i går fjerde kvartalsrapport for 2021. Både den norske virksomheten og Assemblin-konsernet som helhet leverte en sterk avslutning på fjoråret.

I Norge hadde Assemblin en omsetningsvekst på 25,4 prosent siste kvartal i fjor, viser rapporten. Det ga en omsetning (i svenske kroner) på 514 millioner i årets tre siste måneder og en samlet omsetning på 1.628 milliarder for hele året.

Ordreinngangen i fjerde kvartal økte, og ved utgangen av året hadde selskapet en rekordstor ordrereserve på 1.875 milliarder.

- Veksten i 2021 ble først og fremst drevet av flere store, nye prosjekter. Spesielt i innspurten av året fikk vi på plass kontrakter. Oppdragene fordelte seg over alle regioner og avdelinger og omfatter blant annet det nye regjeringskvartalet, samhandlingsarenaen Construction City og en rekke større bolig- og hytteprosjekter over hele østlandsområdet, sier CEO Torkil Skancke Hansen. 

- Vi ser også at satsingen vår på servicetjenester blir stadig viktigere for den organiske veksten og for det økonomiske resultatet. I 2021 økte serviceandelen av omsetningen med ytterligere 3 prosent, og utgjorde 48 prosent av totalomsetningen.

Samtidig med omsetningsøkningen klarte Assemblin Norge å opprettholde en justert EBITA-margin på over 8 prosent for andre år på rad. En margin på 8,3 prosent ga et driftsresultat i 2021 på 135 svenske millioner kroner.

- I to veldig spesielle år må vi si oss godt fornøyd med en fortjenestemargin som er best av alle forretningsområdene i Assemblin-konsernet, sier Skancke Hansen.

Kilde: Pressemelding fra Assemblin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11