23948sdkhjf

Rejlers ingeniører skal dokumentere høyspentanlegg på jernbanen

I løpet av året skal Rejlers sjekke høyspentanlegg på jernbanen over hele Østlandet for Bane NOR.

JERNBANETEKNIKK: Som kjent fusjonerte Rejlers det jernbanetekniske rådgivingsselskapet KANtech for et drøyt år siden. Sammen kaprer nå selskapet flere større jernbaneprosjekter.

Nordiske Rejlers har fra før et fagmiljø innen jernbane på svensk side. I Norge er dette en ny satsning som ble forsterket med oppkjøpet av KANtech.

Ut på befaring

Nå skal svenske eksperter tråkke opp over 500 kilometer med jernbane på Østlandet, for å sikre at høyspentanleggene langs sporet er riktig og godt nok dokumentert. 

Rejlers Norge

Rejlers Norge er rådgivere på energiløsninger i bygg, byer og samfunn, med kompetanse på energi, industri, infrastruktur og bygg. Rejlers Norge er en del av et konsern med hovedkontor i Sverige og totalt 2400 ansatte i Norge, Sverige, Finland og De forente arabiske emirater. I 2020 omsatte Rejlers for 2,6 mrd. kroner og B-aksjen er notert på Nasdaq Stockholm.

– Vi må ut på befaring når vi skal gjøre denne jobben. Vi må se selv, og sammenligne med eksisterende data, sier Martin Algrøy, som leder KANtech part of Rejlers.

Anbudet gjelder for hele Gjøvikbanen, hele Østfoldbanen, samt deler av Kongsvingerbanen.

 – Det er viktig for Bane NOR at dokumentasjonen på anleggene er korrekt. Det er også et forskriftskrav knyttet til dette. Anleggene skal til enhver tid ha dokumentasjon som er á jour, sier prosjektleder for Drift og Teknologi i Bane NOR, Behnam Sharifi.

Fusjon har gitt effekt

– KANtechs ekspertise på jernbane i Norge, i kombinasjon med erfaringen til våre fageksperter i Sverige har gitt oss mange spennnde oppdrag innenfor denne sektoren, sier administrerende direktør i Rejlers Norge, Petter Arnesen.

Oppdraget på Østlandet ble vunnet over en eksisterende rammeavtale med Bane NOR. Arbeidet strekker seg over ett år.

Kilde: Rejlers pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094