23948sdkhjf

Taket er tett på Oslo storbylegevakt

Oslobygg har på tross av pandemien klart å holde planlagt fremdrift på Oslo storbylegevakt. Smitteverntiltakene fungerer etter hensikten, nå er taket tett.

FEIRING PÅ TOPPEN: Å feire at taket er tett på et byggeprosjekt er en gammel og innarbeidet tradisjon. Avholdes ikke et kranselag, har arbeiderne tradisjonelt sett kunnet heise opp en «mønsåskæll» for å vise sin misnøye.

Men det blir altså ingen kæll på mønsåsen på Storbylegevakten, for kranselag skal det bli.

Å samle flere hundre mennesker for feire tett tak midt i den fjerde smittebølgen ville likevel ikke vært klokt, tross alle forholdsregler. Derfor planlegges det et etterskuddsvis kranselag i april.

- Byggestarten var omtrent samtidig som pandemien inntraff, så her har alle våre leverandører vært svært tilpasningsdyktige, disiplinerte og godt organisert, sier adm.dir. i Oslobygg, Eli Grimsby.

Oslo storbylegevakt på Aker skal erstatte dagens legevakt i sentrum, siden denne både har for liten kapasitet og en sliten bygningsmasse.

På Aker blir det både allmennlegevakt og skadelegevakt, driftet av henholdsvis Helseetaten og Oslo Universitetssykehus. 

Hovedentreprenør på prosjektet er Skanska. Bygget blir i henhold til planen overlevert fra byggherren Oslobygg til leietakerne Helseetaten og Oslo Universitetssykehus i mai 2023.

Kilde: Oslobygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093