23948sdkhjf

Statsbygg med to totalentrepriser for Ocean Space Centre

Statsbygg har startet jakten på entreprenørene som skal bygge Ocean Space Centre. Nå lyses to store kontrakter ut – én for riving og grunnarbeid, og én for byggingen av senterets arbeidsplass- og undervisningsfløy.

STORE KONTRAKTER: Den ene kontrakten gjelder totalentreprise på rive- og grunnarbeid på bassengfløyen samt en forkorting av eksisterende slepetank. Kontrakten har frist for deltagelse 8. mars.

Den andre kontrakten gjelder totalentreprise for bygging av arbeidsplass- og undervisningsfløyen til NTNU og Sintef. Kontrakten har frist for deltagelse 15. mars. Hovedadkomsten til hele anlegget vil være fra Paul Fjermstadsvei via Campusplassen, som rammes inn av de eksisterende byggene Tankhodet, Kavitasjonslaboratoriet, Havbassenget og det nye bygget.

Det nye havromssenteret på Tyholt i Trondheim omfatter både forskningsvirksomheten til Sintef og undervisning- og forskningsvirksomheten til NTNU innen marinteknikk. 

Senteret vil bestå av tre ulike fløyer. En bassengfløy, en laboratoriefløy og en fløy til kontorer og undervisning. Våren 2022 vil Statsbygg gjennomføre flere anskaffelser til anlegget. 

 – Det har vært stor interesse for kontraktene og vi ser frem til å komme i gang med byggearbeidet. Vi planlegger å sette i gang med rive- og grunnarbeider i begynnelsen av august. Til høsten starter selve byggingen, sier prosjektleder Simen Bakken i Statsbygg.

Regjeringen bevilget midler til oppstart i statsbudsjettet for 2022 og prosjektet har en styringsramme på 6,9 milliarder kroner (2020-kroner). Statsbygg er byggherre for det nye sentret og samarbeider tett med NTNU og Sintef som brukere.

– Det er et unikt prosjekt der flere laboratorier og bassenger med høyspesialisert utstyr inngår til forskning- og utviklingsarbeid. Samtidig skal det bygges arbeidsplassarealer og undervisningslokaler for Sintef og NTNU, sier prosjektleder Bakken.

 Det nye havromssenteret skal erstatte det marintekniske forskningssenteret som ligger på Tyholt i dag, men vil også ha aktivitet på Trondheim biologiske stasjon i Heggdalen, på Torgarden, i Ålesund og på Hitra/Frøya.

Kilde: Statsbygg pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109