23948sdkhjf

Moelven økte omsetningen med 3,2 milliarder - og driftsresultatet med 2,3 milliarder

Solid år for Moelven!

RESULTATER:Moelven omsatte 14,8 milliarder kroner i 2021. Det er en økning på 3,2 milliarder fra 2020. Driftsresultatet på 3 milliarder, opp fra 662 millioner i 2020, er Moelvens sterkeste årsresultat noensinne. 

- Selskapets inntjening de siste årene har skapt et mulighetsrom for videre vekst og utvikling. Store utviklingsprosjekter som Moelven Edanesågen AB og Moelven Valåsen AB er besluttet gjennomført og flere er under utredning, forteller konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

- Det globale markedet fikk ikke nok av trevarer i 2021 og det har preget etterspørselen. Jeg er stolt av at vi har klart å opprettholde aktivitetsnivået og leveringsdyktigheten vår både her hjemme og internasjonalt, på tross av lave lagre og særdeles stor usikkerhet knyttet til korona-situasjonen. Pandemien har også ført til at det har vært utfordrende å få varene ut i markedet, rent logistikkmessig. Det hadde ikke vært mulig uten folka våre som har vist en imponerende omstillingsevne og fleksibilitet, sier Kristiansen.

Konsernsjefen tror pandemien kommer til å skape store spenninger også i tiden framover. 

- Etterspørselen etter trevarer er fortsatt høy internasjonalt, men hjemmemarkedet vil påvirkes av hvilke smitteverntiltak og reiserestriksjoner som er gjeldende. Det økte smittetrykket fører til at sykefraværet øker og det blir mer utfordrende å opprettholde planlagt produksjonstakt og aktivitet på byggeplasser. Spesielt vil dette gjelde for virksomheter lokalisert til Østlandet i Norge, dersom regjeringens varslede innføring av forbud mot innleie av arbeidskraft gjennomføres. Unormalt høye strømpriser vil også påvirke kostnadsnivået i konsernet, tror Kristiansen

Kilde: Moelven pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.343