23948sdkhjf

Ny milliardsprekk for Fornebubanen

Fornebubanen sprekker med nye 3 milliarder kroner, og prislappen er nå oppe i 21,5 milliarder.

Fornebubanen sprekker med nye 3 milliarder kroner, og prislappen er nå oppe i 21,5 milliarder. Årsaken er uvanlig høy lønns- og prisvekst, skriver Fornebubanen i en pressemelding.

I tillegg vil åpningen av banen mellom Majorstua i Oslo og Fornebu i Bærum trolig utsettes med minst et halvt år. Det jobbes imidlertid fortsatt for å klare å åpne i løpet av 2027.

Det siste prisanslaget før byggestart i 2020 lød på 18,5 milliarder kroner. Det ble dessuten satt av en såkalt usikkerhetsavsetning på 2,7 milliarder kroner. En ny usikkerhets- og kostnadsanalyse tyder på at heller ikke denne holder.

Lønns- og prisvekst ble anslått til tre prosent i året da banen ble vedtatt. Ifølge SSB var den faktiske økningen for denne type arbeider i 2021 11 prosent, skriver Fornebubanen i pressemeldingen.

– Vi går nøye gjennom dette, og opplysningene skal også kvalitetssikres eksternt, sier Irene Måsøval, direktør for Fornebubanen.

– Hvis tallene fortsatt viser at kostnadene trolig blir høyere enn kostnadsrammen, må vi enten be politikerne om å bevilge mer penger eller kutte i prosjektet, sier hun.

Kilde: Fornebubanen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111