23948sdkhjf

Olimb Rørfornying skal gjøre strømperenovering avløp i Drammen

Drammen kommune har valgt Olimb Rørfornying til å rehabilitere fem tusen meter avløpsledninger i løpet av 2022.

FEM TUSEN METER STRØMPE: Det er Olimb som melder dette i dag.

Avtalen ble undertegnet i starten av januar, og  at Olimb Rørfornying skal gjennomføre strømperenovering av til sammen cirka fem kilometer avløpsledninger i dimensjoner fra Ø200 mm til Ø500mm. Kontrakten for 2022 ble vunnet i konkurranse med tre andre tilbydere, og har en verdi på 12,5 millioner kroner.

Bedriften har tidligere strømperenovert en rekke ledningsstrekk for Drammen kommune, gjennom avtaler i 2018 og 2019. 

Dekker avløp i hele storkommunen

Oppdraget omfatter rehabilitering avløp fellesledninger, overvann- og spillvannsledninger, samt renovering av kummer og re-tilknytning av private stikkledninger.

Arbeidet skal foregå på ulike steder innenfor grensene til storkommunen Drammen (Drammen, Nedre Eiker og Svelvik) i hele 2022.

Drammen kommune har utfordringer med mange gamle avløpsledninger. Mange av rørene ligger vanskelig tilgjengelig, blant annet under privat eiendom og trafikkerte områder.

Det er et mål for kommunen å bruke gravefrie metoder i størst mulig grad, for å øke farten på ledningsfornyelsen og minimere belastningen på innbyggerne og miljøet.

Effektivt 

Strømperenovering er en rask og miljøvennlig metode sammenlignet med tradisjonell oppgraving og utskiftning av rør. Installasjoner skjer vanligvis fra kum til kum, slik at graving kan unngås.

Metoden går ut på at en polyestermettet foring (strømpe) blir vrengt inn i det eksisterende avløpsrøret ved hjelp av lufttrykk. Deretter blir strømpen herdet ved hjelp av varme. Sluttresultatet er et nytt rør inni det gamle.  

Selve installasjonen blir normalt utført i løpet av en arbeidsdag. På forhånd er det eksisterende røret nøye kontrollert, renset og klargjort.

Kilde: Olimb Rørfornying i pressemelding

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093